Palvelurakennus Jakomäen sydän

Assemblin mukana Jakomäen sydämessä IV- ja RAU-osaamisellaan

Helsingin kaupunki ja NCC toteuttivat allianssimallilla Helsingin Jakomäkeen uuden palvelurakennuksen. Assemblin toteutti kohteen IV- ja RAU-urakat.

Jakomäen sydän -palvelurakennus sijaitsee Jakomäen uimahallin vieressä Somerikkopolku 6:ssa Helsingissä. Kohteen tiloja käyttävät Kankerepuiston peruskoulu, leikkipuisto Kankarepuisto, varhaiskasvatusyksikkö Kankarepuisto, Jakomäen nuorisotalo ja tilaa varattiin myös kansalaistoiminnalle.

Rakennus suunniteltiin yhdessä käyttäjien kanssa ja kohde toteutettiin allianssimuotoisena hankkeena. Allianssin muodostivat Helsingin kaupunki, päätoteuttaja NCC Suomi, suunnittelutoimisto Optiplan sekä Auer & Sandås Arkkitehdit ja Arkkitehtitoimisto Opus. Assemblin oli mukana kohteessa NCC:n aliurakoitsijana.

Assemblin aloitti työt Jakomäen sydämessä toukokuussa 2019 ja uudisosa valmistui syksyllä 2020 ja saneerausosa keväällä 2021.

– Jakomäen sydämessä ilmamääräsäätimet tulivat Modbus-väylään, jonka ansiosta muuntojoustavuus on helpompaa, toteaa kohteen automaatiosta vastannut Tapani Siltanen.

Kohteen alueella olevat vanhat rakennukset purettiin ja näiden tilalle on suunniteltu aikanaan rakennettavaksi uusia asuintaloja. Helsingin kaupunki kertoo, että näiden muutoksien yhteydessä kohentuvat merkittävästi Jakomäen alueen virkistysalueet sekä liikennejärjestelyitä muutetaan entistä turvallisemmiksi.

Jutun kuvituskuva: NCC Suomi

Lisätietoja kohteesta

Assemblin Oy
Teemu Karpasuo
teemu.karpasuo@assemblin.fi
p. 044 410 3720