Finnish Design Shop

Assemblin toteutti Finnish Design Shopin Turkuun valmistuneen logistiikkahallin LVI-työt

Turun lentokentän läheisyyteen on valmistunut uusi iso logistiikkakeskus pohjoismaista designia myyvän Finnish Design Shopin käyttöön. Reilun 12 000 neliön kokoiseen logistiikkakeskukseen valmistui varastojen lisäksi yhtiön toimisto, noutopiste sekä showroom. Rakennuksen rakentamisesta vastasi NREP Logicenters, kohteen päätoteuttajana toimi YIT. Assemblin Oy toteutti kohteeseen ilmavaihto– ja putkityöt.

Tammikuussa 2021 alkanut rakennusprojekti valmistui tiukassa aikataulussa ja asennuksia tehtiin logistiikkahallissa usean asentajan voimin.

”KVR-luontoinen projektimuoto sisälsi tässä projektissa myös suunnittelun ohjauksen, sillä aikataulut eivät sallineet suunnitelmien valmiiksi saattamista ennen tekniikkaurakoitsijoiden valintaa”, kertoo Assemblinin Talotekniikkaurakoinnin Turun aluejohtaja Ari Oksanen.

Modernista logistiikkakeskuksesta ei valmistunut tavanomainen halli, vaan sen suunnittelussa kiinnitettiin huomiota myös muihin kuin logistisiin seikkoihin. Arkkitehtoniset arvot sekä kestävä kehitys ovat olleet suunnittelussa mukana alusta asti. Kahteen kerrokseen rakennetun logistiikkakeskuksen katolle tuli 600 aurinkopaneelia ja tontille rakentui myös 24 maalämpökaivoa.

Kohteen rakennutti NREP Logicenters, joka on tunnettu Pohjoismaissa juuri logistiikkakiinteistöjen kehittäjänä. NREP Logicenters tukee kestävän kehityksen ja rakentamisen periaatteita kaikissa hankkeissaan. Tämän logistiikkakeskuksen rakennushankkeelle haetaan ympäristösertifikaattia.

Logistiikkakeskuksen pääsuunnittelijana toimi Arkkitehtiruutu Oy, sen julkisivusuunnittelusta vastasi Avanto Arkkitehdit Oy ja sisustussuunnittelusta Creative Studio Oy.

Finnish Design Shop on Turussa vuonna 2004 perustettu pohjoismaiseen designiin keskittyvä verkkokauppa. Kauppa myy vain aitoja ja alkuperäisiä tuotteita ja sen valikoimassa on yli 250 skandinaaviseen tyyliin sopivaa brändiä, kuten Artek, Iittala ja Marimekko. Yrityksen pääkonttori on Turussa ja sillä on toinen konttori Helsingissä. Finnish Design Shop työllistää tällä hetkellä yli 130 työntekijää.

Lisätietoja kohteesta

Talotekniikka
Varsinais-Suomi
Ari Oksanen
ari.oksanen@assemblin.fi
Puh. 044 230 238