Finavia Helsinki-Vantaan Aukio

Helsinki-Vantaan Aukio pysäyttää vaikuttavuudellaan


Helsinki-Vantaan lentoasemalla on käynnissä lentoaseman koko historian mittavin kehittämisohjelma, jonka tarkoituksena on kyetä palvelemaan kasvavia matkustajamääriä myös tulevaisuudessa. Talotekniikan palvelutalo Assemblin oli mukana laajennuksessa toteutetussa Aukiossa ilmanvaihto-osaamisellaan.

Lentoaseman laajennukseen kuuluva Aukio, avautui matkustajille helmikuussa 2019. Aukio on täysin uusi kokonaisuus, johon kuuluu muun muassa uusi vaihtomatkustajien turvatarkastus, ravintoloita ja myymälöitä sekä muita elämyksellisiä palveluita. Kokoluokaltaan Aukio on 25 000 neliömetriä, josta 300 neliömetrin kokoinen alue on varattu tapahtuma-aukiolle.

Ilmanvaihdon merkitys kasvavissa asiakasmäärissä

Assemblin oli mukana Aukiossa toteuttamalla kohteen IV-urakan YIT:lle. Aukioon toteutetun ilmanvaihtojärjestelmän tehtävänä on ylläpitää kohteen hyvää sisäilmaa. Lentokentällä ihmismäärät ovat suuria ja matkustajamäärät vaihtelevat päivittäin, minkä vuoksi yksi tärkeimmistä viihtyvyystekijöistä on toimiva ilmavaihto. Kohteeseen on asennettu valtavat IV-laitteistot, jotka poistavat ilmasta sisäilman epäpuhtauksia sekä tuovat raitisilmaa hengitettäväksi.

Koko mittavan laajennushankkeen ajan lähtökohtana on ollut säilyttää vaihtomatkustajien lyhyet vaihtoajat ja korkeatasoiset palvelut. Vaikka asiakas viettäisikin tilassa vain hetken, ilmanvaihdon on toimittava optimoidusti kaikissa olosuhteissa.

Asennustöiden kannalta lentokentän työskentely-ympäristö oli haasteellinen ja työmaalla kiinnitettiinkin erityisesti huomiota työturvallisuuteen ja suunnitelmallisuuteen. Muun muassa osa IV-kanavistoista asennettiin asentajiemme toimesta 14 metrin korkeuteen.

Vaikka kohteen työtahti oli erittäin nopea, työmaalta tekijät kertovat, että hyvällä tekemisen meiningillä tämäkin projekti saatiin hyvin toteutettua.

Lisätietoja

LVI-urakointi
Etelä-Suomi

Teemu Karpasuo
teemu.karpasuo@assemblin.fi
Puh. 044 410 3720