As Oy Turun Rauninpuisto, Turku

As Oy Turun Rauninpuisto 1 on Turkuun vuonna 2018 valmistunut asuinkerrostalo. Assemblin toteutti näihin moderneihin kaupunkikoteihin kokonaistoimituksena LVISA-ratkaisut. 

Raunintien varrelle noussut As Oy Turun Rauninpuisto 1 sijaitsee rauhallisella Turun Raunistulan alueella, joka on tullut tutuksi upeista ja idyllisistä puutaloista, joista vanhimmat ovat säilyneet jopa 1800-luvulta. Kaksi vuotta sitten valmistunut kerrostalokohde on moderni ja tyylikäs kokonaisuus omakotitalojen rinnalle Turun keskustan läheisyydessä.

Toimivia ja käytännönläheisiä taloteknisiä ratkaisuja

Rauninpuisto 1:n asunnot rakennettiin asukkailleen toimiviksi ja käytännöllisiksi hyödyntäen nykyaikaista tekniikkaa ja ratkaisuja. Kohteeseen valmistui yksiöitä, kaksioita ja kolmioita viiteen kerrokseen. Näistä 49 asunnosta löytyy modernia talotekniikkaa nykyajan tarpeisiin, joiden kokonaistoimituksesta vastasi Assemblinin Turun talotekniikkaurakointi.

– Tässä kohteessa rakentamisen, suunnittelun ja tekemisen lähtökohtana oli kaupunkikodin toimivuus. Tuotevalinnat ja suunnitelmat olivat erittäin onnistuneita ja kohde oli helppo toteuttaa kokonaistoimituksena, toteaa Ari Oksanen.

Oksanen kertoo, että kokonaistoimitukset ovat kaikista käytännöllisimpiä toteuttaa ja näin vältytään muun muassa tietokatkoksilta, kun jokainen aselaji löytyy saman katon alta. Urakassa, jossa kaikki osa-alueet jaetaan monelle eri toimittajalle, tilaajalle siirtyy enemmän vastuuta projektin ohjaamisesta ja sen etenemisestä. Valitsemalla yhden toimittajan kaikille järjestelmille koko projektin ajaksi pystytään saavuttamaan myös tehokkuutta ja kustannussäästöjä.

-Turun Rauninpuisto 1 valmistui aikataulun mukaisesti ja onnistuneesti, jatkaa Oksanen.

As Oy Turun Rauninpuisto 1 on YIT:n rakennuttama kohde, josta löytyy noin 1 800 neliömetriä huoneistoalaa. Kohteen toteuttaminen aloitettiin vuonna 2017 ja kohde luovutettiin tilaajalle Assemblinin toimesta syksyllä 2018.

Kuva: Asunto Oy Turun Rauninpuisto, Schauman Arkkitehdit Oy

Lisätietoja

Talotekniikka
Varsinais-Suomi
Ari Oksanen
ari.oksanen@assemblin.fi
Puh. 044 230 2384