Tätä putkiremonttia ei tarvinnut jännittää etukäteen

As Oy Säästökannas, 10 taloa ja 340 huoneistoa käsittänyt taloyhtiö Vuosaaressa, oli suurten päätösten edessä, kun laajamittaisen putkiremontin toteutus läheni. Se jännitti niin tavallista asukasta kuin hallituksen jäseniä. Jännittäminen oli kuitenkin turhaa, sillä kaikki sujui aikataulussa viimeiseen asuntoon asti.

WC_as_saastokannas.jpg

Kuvassa yllä yksi As Oy Säästökannaksen kylpyhuoneista

– Minun asuntoni oli viimeisiä saneerattavia koko taloyhtiössä. Mutta sama kaksi kuukautta siinä meni kuin kaikissa muissakin, ei yhtään enempää. Remontista jäi jälkikäteen mietittynä hyvä fiilis, kertoo As Oy Säästökannas taloyhtiön osakas Hannele Puumalainen.

Saneerauksessa pääpaino oli asuntojen märkätiloissa ja siihen liittyvässä tekniikan uusimisessa. Yleisissä tiloissa mm. saunaosastot uusittiin ja saneerattiin vesi-, viemäri ja sähkölaitteita. Pohjaviemärit saneerattiin sukitusmenetelmällä.

Putkiremontti valmistui keväällä 2016, ja nyt asukkaat ovat jo hyvän tovin ehtineet sulatella remonttia.

– Hieman jännitti, miten pölyä leviää asuntoon remontin jälkeen, kun tavarat ovat olleet suojattuina muoveilla. Mutta eihän täällä ole mitään pölyä ollut. Ihan on samanlainen ilma huoneistossa kuin ennen remonttia, huokaisee Puumalainen tyytyväisenä.

Linjasaneeraus oli laajamittainen ja siihen mahtui monenlaisia tilanteita, jotka ratkaistiin osakkaiden kanssa yhteistyössä ja nopeasti reagoiden. Pitkäkestoinen saneeraus eteni koko projektin ajan suunnitellusti ja saatettiin loppuun ennalta ilmoitetussa aikataulussa sekä huoneistojen että koko saneerauksen osalta.

-Teetin putkiremontin yhteydessä myös keittiöremontin. Reklamaationi liittyi yhteen keittiön venttiilin kiristämiseen, joten vähillä reklamaatioilla selvittiin. Muutoin minua auttoi kyllä huomattavasti se, että lopputarkastusten yhteydessä monet tarkistuksen aiheet huomioitiin minun puolestani. On huojentavaa, kun ei tarvitse olla itse alan asiantuntija vaan asiantuntijat ovat käytössä minua varten, toteaa Puumalainen.

Assemblin on siellä missä sinäkin. Sinua varten.

Lisätietoja

Etelä-Suomi Linjasaneeraus
Arto Kuhna
p. 040 501 2686
arto.kuhna@assemblin.fi