Perinteinen putkiremontti: sekin voi olla se paras ja toimivin vaihtoehto

Pekka Piironen oli hallituksen puheenjohtajana aktiivisesti mukana Helsingin Vuorimiehenkatu 21 -osoitteessa toteutetussa putkiremontissa.

vuorimiehenkatu_putkiremontti.jpg

Julkisivukuva Vuorimiehenkatu 21


– Jokaisessa työmaakokouksessa, joita järjestettiin kahden viikon välein remontin aikana, oli vähintään yksi yhtiön hallituksen jäsen mukana, minäkin lähes jokaisessa, kertoo Piironen.

Jo esisuunnitteluvaiheessa oli käyty läpi tarkasti erilaisia vaihtoehtoja siitä, miten putkiremontti kannattaisi taloyhtiössä toteuttaa. Asiakkaan kannalta tärkeintä suuressa saneerauksessa on ottaa huomioon kustannusten ja keston lisäksi kokonaisuus.  

– Meidän taloyhtiöllemme selkeästi paras vaihtoehto remontin laajuuden, putkien kunnon ja muun saneeraustarpeen vuoksi oli perinteinen putkiremontti, mainitsee Piironen.

94 asuntoa ja yhdeksän liikehuoneistoa käsittänyt laajamittainen linjasaneeraus oli iso projekti. Samassa yhteydessä uusittiin sähköjä, käyttövesiputket, viemärit, atk-antenniverkko sekä parannettiin ilmanvaihtoa ja yhtiön hallinnassa olevia muita tiloja. Kerrostaloyhtiön viisi porrashuonetta saneerattiin yksi kerrallaan niin, että yhden porrashuoneen huoneistojen saneeraus kesti kerrallaan noin kaksi kuukautta. Tällöin asunnot olivat asumattomina.

-Assemblin pystyi rajaamaan remontin häiriöt hyvin vain yhteen rappuun kerrallaan, enkä oikeastaan havainnut muissa rapuissa tehtävää saneerausta muusta kuin pihalla näkyvästä työmaasta. Assemblinin projektipäällikkö toimi hyvässä yhteistyössä suunnittelijoidemme ja projektijohtajamme kanssa sekä ymmärsi, mitä taloyhtiömme haluaa saneeraukselta. Ja mikä tärkeintä, yhtiön sekä meidän asukkaiden palautteisiin reagoitiin asiallisesti ja nopeasti, jatkaa Piironen.

Hyvin aikataulutettu ja vaiheistettu, porraskäytävä kerrallaan edistynyt, putkiremontti ei aiheuttanut haittaa asukkaille kuin juuri sen kahden kuukauden ajan, kun oman porraskäytävän huoneistoja saneerattiin.

-Käsitykseni mukaan on poikkeuksellista, että tämän kokoluokan projektin aikataulu ja budjetti pitävät täysin sovitun mukaisesti. Hyvän suunnittelun ansiosta lisätöitä ei ollut paljon. Koska talonyhtiön putkiremontti valmistui loppuvuodesta 2013, vähäiset takuuaikaiset työtkin on jo tehty, summaa Piironen ajatuksiaan putkiremontista.

Lisätietoja

Etelä-Suomi Linjasaneeraus
Arto Kuhna
p. 040 501 2686
arto.kuhna@assemblin.fi