Töölönlahden toimistotalot

Assemblinin osaamista kaikissa Töölönlahden toimistorakennuksessa

Töölönlahden itälaidalle Alvar Aallon kadulle nousi hulppea toimistorakennusten ketju.

Rautatieasemalta saavuttaessa ensimmäisenä vastaan tulee vihreäsävyinen, kiemurteleva KPMG-talo ja seuraavana futuristinen Biofore House, joka tunnetaan myös UPM:n pääkonttorina. LEED Platina –ympäristösertifikaatin edellytykset täyttävä Biofore House rakennus oli ainutlaatuinen ja teknisesti haastavakin kohde.

Kolmas talo rautatieasemalta tultaessa on Alma Median pääkonttori, joka on sekä Alma Media Oyj:n ja Ahlstrom Oyj:n käytössä.  Talon valkoinen rappaus yhdistyy hyvin Aallon Finlandia-taloon, sekä neljäntenä EY- tai Ernst & Young –talo. 

Assemblinin rakennusautomaatioyksikkö vastasi näiden kaikkien neljän talon rakennusautomaatiosta, joilla ohjataan rakennusten lämmitys-, valaistus-, valvonta-, hälytys- ja ilmanvaihtojärjestelmiä automaattisesti.

Massiivisten toimistorakennusten on oltava nykyisin erittäin energiapihejä. Rakennusautomaatiojärjestelmien avulla säästetään energiaa, mutta samalla ne takaavat sopivan ja tasaisen huonelämmön – ja näin miellyttävät työskentelyolosuhteet.

Lisäksi vaatimuksena oli, että automaatiojärjestelmissä on monipuoliset mittaus- ja hälytystoiminnot sekä seuranta ja raportointi.

Eläkeyhtiö Eteran rakennuttamille kolmelle Töölönlahden toimistokiinteistöille, jotka ovat KPMG:n, Alma Median ja EY:n talot, on myönnetty kultainen LEED-ympäristösertifikaatti.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) -sertifikaatti on rakennusten kansainvälinen ympäristöluokitus, joka mittaa kestävää rakentamista ja vähentää kiinteistöjen ylläpidosta syntyviä kustannuksia sekä ympäristökuormitusta. Sertifikaatin saaminen edellyttää muun muassa vähäpäästöisiä materiaaleja, lämmityksen ja jäähdyttämisen energiankulutuksen minimointia, vettä säästäviä kalusteita ja valaistuksen automaattiohjausta. 

Ota yhteyttä


Rakennusautomaatio
Etelä-Suomi
Juho Jaakonsaari
juho.jaakonsaari@assemblin.fi
Puh. 050 460 1232