Sipoon logistiikkakeskus

Assemblin toteutti S-ryhmän uuden logistiikkakeskuksen rakennusautomaatiot


A
ssemblinin automaatiourakointi on toteuttanut yhteistyössä Skanskan ja Lemminkäisen muodostaman työyhteenliittymä Freewayn kanssa S-ryhmän uuden logistiikkakeskuksen Sipoon Bastukärriin.

Logistiikkakeskus  palvelee S-ryhmän päivittäistavaraliiketoimintaa, jonka läpi kulkee suurin osa kaikkien S-ryhmän ruokakauppojen tuotteet. Logistiikkakeskuksella on ollut vaikuttavuutta Sipoon kunnassa, sillä se työllistää noin 600 ihmistä. Logistiikkakeskuksen rakennustyöt alkoivat vuonna 2013 ja kohde otettiin kokonaisuudessaan käyttöön vuonna 2018.

Kohde on Euroopan modernein logistiikkakeskus ja keskus toimii kokonaisuudessaan uusiutuvalla energialla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tämän noin 28 jalkapallokentän kokoisen logistiikkakeskuksen päästöt ovat vain 5 % keskikokoisen kaukolämpölaitoksen päästöistä.

Keskus on hyvin pitkälle automatisoitu ja keskuksen olosuhteiden säätö on erittäin tarkkaa. Automaatiotöitä urakoiva Assemblin on taannut ammattitaidollaan ja edistyksellisillä automaatiojärjestelmillään, että niin ilmanvaihto-, lämmitys- kuin myös jäähdytysjärjestelmien optimaalinen yhteensovittaminen mahdollistavat tilaajan haluaman energiatehokkaan käytön ja ylläpidon.

– Kohde on Assemblinin automaatiourakoinnin suurin yksittäinen urakka, jossa on yli 35 000 fyysistä liityntäpistettä. Olemme kohteen toteutukseen valjastaneet parhaan osaamisemme, ja tähän mennessä olemme mielestämme onnistuneet hankkeessa erittäin hyvin. Kohteen tärkeyttä kuvaa hyvin se, että valmistuttuaan sen läpi kulkee noin 50 % Suomen päivittäistavaravirroista, kerrotaan Assemblin Oy:n automaatiopalveluista.

Sipoon logistiikkakeskus kerennyt jo niittämään kansainvälistä mainetta. Se on valittu esimerkiksi vuonna 2015 Tekla Global BIM Awards-tietomallinnuskilpailussa parhaaksi liikerakennushankkeeksi.

Lisätietoja


Rakennusautomaatio
Etelä-Suomi
Juho Jaakonsaari
juho.jaakonsaari@assemblin.fi
Puh. 050 460 1232