KOy Helsingin Hankasuontie 11

Assemblinin Energiapalveluille on tärkeää toimiva kumppanuussuhde asiakkaan kanssa

Assemblinin Energiapalvelut toteutti Sampo Oyj:n omistamaan toimitilakiinteistöön Helsingin Konalassa Hankasuontie 9:ssä energiatehokkuushankkeen, johon kuului kaikkien iv-koneiden ja valaistuksen uusiminen.

Kiinteistöön vaihdettiin varastoon uudet pikarullaovet, joiden avulla saatiin eliminoitua vuotoilmavirrat. Aurinkosuojakalvojen lisääminen ikkunoihin taas vähensi ikkunoiden kesäaikaista aurinkokuormaa. Hankkeen ja tehtyjen toimenpiteiden avulla säästetään yli 50 % energiakuluissa vuosittain.

Helmikuussa 2016 alkanut hanke on toteutettu kokonaisuudessaan niin, että kiinteistön vuokralainen on pystynyt toimimaan liiketoiminnassaan normaalisti. Assemblin on kuunnellut tarkasti vuokralaisen tarpeita, ja tämän takia saneerattavasta alueesta ja liikkumisesta kiinteistön alueella on pystytty hyvin rakentavasti sopimaan.

-Vaikka vuokralainen voisi helposti ajatella hanketta haittana, niin tältä olemme välttyneet. Olemme käyneet asiat avoimesti läpi Assemblinin ja vuokralaisen kanssa, viestit ovat kulkeneet hyvin ja aina on löydetty sopivat ratkaisut, kertoo Sampo Oyj:n kiinteistöpäällikkö Jukka Teerimäki.

Assemblinin Energiapalveluille on tärkeää toimiva kumppanuussuhde asiakkaan kanssa, sillä energiatehokkuushankkeisiin sitoudutaan useammaksi vuodeksi. Hankkeen valmistumisen jälkeen tarkistetaan ja tarpeen mukaan optimoidaan olosuhteita kohteessa. Säästölupaus takaa asiakkaalle sen, että energiatehokkuuden toteutumista tarkkaillaan koko sovitun säästötakuun ajan.

– Energiatehokkuushanke tuo lisäarvoa niin Sampo Oyj:lle omistajana kuin vuokralaisellekin parantuneina työskentelyolosuhteina. Esimerkiksi valaistustaso parantui merkittävästi uuden valaistusjärjestelmän avulla ja aiemmin viileät tilat saatiin hyvin hallittavan ja säädettävän lämmitysjärjestelmän avulla hyötykäyttöön, kerrotaan Assemblinilta.

Jo pienillä toimenpiteillä on mahdollisuus nostaa kiinteistön arvoa ja säästää merkittäviä euromääriä.

– On myös hyvä muistaa, että energiatehokkuushankkeisiin on mahdollista saada jopa 20-25 % energiatuki.

Ota yhteyttä

Etähallintapalvelut
Aki Nieminen
aki.nieminen@assemblin.fi
Puh. 040 9389 331