Hotel Clarion

Assemblinille Clarion Hotel Helsingin sähkö-, teletekniikka ja rakennusautomaatiourakat

Assemblin Oy vastasi uuden Clarion Hotel Helsingin ja kongressikeskuksen sähkö- ja teletekniikan sekä rakennusautomaation suunnittelusta ja toteutuksesta. Hotelli on 16 kerroksinen.

Kokonaisuudessaan projekti koostui lähes 17.000 neliömetrin suuruisesta uudesta hotellirakennuksesta ja yli 8000 neliömetrin kokoisesta vanhan makasiinirakennuksen muuttamisesta kongressikeskukseksi. Clarion Hotel Helsingin rakennustyöt alkoivat kevään 2015 aikana ja hanke valmistui syksyllä 2016. Hotelliin rakennettiin 427 huonetta 16 kerrokseen.

– Assemblin on toteuttanut aiemmin talotekniikkaa muun muassa Hotel Indigo Helsinki Boulevardiin, eduskuntataloon ja Suomen kansallisoopperaan. Assemblinin vahvat referenssit ratkaisivat, kertoo pääurakoitsija Hent Ab:n projektipäällikkö Per-Olav Bjørkås.

– Hanke oli erittäin vaativa nopean aikataulun ja suojellun makasiinirakennuksen asettamien vaatimuksien vuoksi, kertoo Assemblinin Key Account Manager Antti Rovamaa.

Clarion kuuluu Nordic Choice Hotels -yritykseen, jolla on yhteensä 164 hotellia Pohjoismaissa ja Baltiassa. Rakennushankkeen taustalla on norjalainen AB Invest AS -yhtiö ja kohteen pääurakoitsijana toimii Hent Ab.

Lisätietoja

Antti Rovamaa
Key Account Manager
Assemblin Oy
p. Puh. 041 511 1005
antti.rovamaa@assemblin.fi 

Jutun kuva: Christoffer Tallqvist