Hanasaaren kulttuurikeskus, Hanaholmen

Assemblin toteutti Hanasaaren suomalais-ruotsalainen kulttuurikeskukseen sähkö- ja automaatioratkaisut


Hanasaaren suomalais-ruotsalainen kulttuurikeskus Espoossa koki mullistavan peruskorjauksen puolessatoista vuodessa. Assemblin toteutti kohteeseen sähkö– ja automaatioratkaisut.

Hanasaaren kulttuurikeskus ja sen yhteydessä oleva hotelli, kokoustilat ja ravintola peruskorjattiin kokonaisuudessaan ja talotekniikka päivitettiin vastaamaan nykyajan standardeja. Rakennukseen tehtiin myös yksi täysin uusi lisäkerros toimistokäyttöä varten. Kaikissa korjaustöissä kunnioitettiin 1970-luvun henkeä.

Kulttuurikeskuksen talotekniikka oli tullut jo tiensä päähän, jonka vuoksi peruskorjaus kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle rakennukselle oli täysin paikallaan. Assemblin toteutti kohteen sähkö- ja rakennusautomaatiourakan. Kohteen pääurakoitsijana toimi NCC Rakennus Oy.

– Hanasaaren kulttuurikeskuksessa tehtiin pääosin täysin uudet rakennusautomaatiojärjestelmät ja osittain myös saneerasimme vanhoja olemassa olevia järjestelmiä, kertoo projektissa mukana ollut Assemblinin automaation huoltopäällikkö Juha Kananen.

Uusilla energiatehokkailla valaistusratkaisuilla kulttuurikeskuksen kauniit tilat tulevat entistä paremmin esiin ja ne  tarjoavat käyttäjilleen upean elämyksen. Kulttuurikeskus sijaitsee Hanasaaressa merellisessä ympäristössä, ja tilat uusittiin pohjoismaisten suunnittelijoiden designilla ja taiteella.

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Hanasaari myös suunnittelee ja toteuttaa erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja sekä selvittää erilaisia yhteiskunnallisia kehittämistarpeita.

Lehdistöhylly1.jpg

Kuvat: Robert Lindström, Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Lisätietoja


Sähköurakointi
Antti Pessa
antti.pessa@assemblin.fi
Puh. 041 510 6549

Rakennusautomaatiourakointi
Etelä-Suomi
Juho Jaakonsaari
juho.jaakonsaari@assemblin.fi
Puh. 050 460 1232