Eduskuntatalon Pikkuparlamentti

Energiaa suomalaiseen päätöksentekoon – Eduskuntatalon Pikkuparlamenttiin aurinkovoimala

Pikkuparlamentin katolle asennettiin toukokuun 2017 aikana aurinkovoimala, joka palvelee rakennusta seuraavat vuosikymmenet. Voimalan tuottaman sähkön avulla saadaan energiaa kiinteistön valaistukseen, ilmastointiin ja eri laitteiden lataukseen.

Assemblin  oli mukana  Eduskuntatalon  peruskorjauksessa vuodesta 2008 alkaen. Eduskuntatalo on valmistunut vuonna 1931, ja nyt saneerattavaan päärakennukseen ei ole aikaisemmin tehty täydellistä peruskorjausta.  Lisänä Eduskuntatalon peruskorjaukseen rakennuksen energiantuotanto päivitetään hyödyntämällä jatkossa aurinkovoimaa osana historiallisen rakennuksen kokonaisenergiataloutta. Perusparannuksen jälkeen Eduskunta saa käyttöönsä täysin entisöidyt ja energiatehokkaammat tilat.

Pikkuparlamenttiin aurinkovoimala

Pikkuparlamentin katolle asennettiin toukokuun 2017 aikana aurinkovoimala, joka palvelee rakennusta seuraavat vuosikymmenet. Voimalan tuottaman sähkön avulla saadaan energiaa kiinteistön valaistukseen, ilmastointiin ja eri laitteiden lataukseen. Aurinkovoimalaratkaisu on osoitus vastuullisesta päätöksenteosta.

Assemblin Tekniset Palvelut  toteutti aurinkovoimalan yhdessä yhteistyökumppanimme Lem-Kem Oy:n kanssa. Lem-Kem Oy on toiminut kiinteistöalalla yli 30 vuotta ja he toimittavat energiatehokkaita aurinkosähköjärjestelmiä avaimet käteen -periaatteella.

Ota yhteyttä


Antti Rovamaa

Key Account Manager
antti.rovamaa@assemblin.fi 
p. +358 41 511 1005