Vuoden esihenkilöksi Jarmo Kiviranta

Arvosta, kuuntele ja ole tavoitettavissa


Assemblinilla valitaan vuosittain vuoden esihenkilö ja vuoden työntekijä. Vuoden 2019 esihenkilöksi työntekijämme äänestivät Helsingin Teknisissä Palveluissa IV-huoltopäällikkönä työskentelevän Jarmo Kivirannan.

Jarmo Kiviranta on IV-konkari, joka on työskennellyt IV-alalla kohta 35 vuotta. Kiviranta on uransa aikana nähnyt monenlaista ja vuonna 2005 hän on aloittanut esihenkilötyöskentelyn.

– Oma työhistoriani alkaa jo vuodesta 1985, jolloin aloitin kesätöissä klassisesti kaupan kassalta. Valmistuttuani ammattikoulusta ilmastointiasentajaksi, työskentelin hetken aikaa IV-hommissa, mutta laman aikana jouduin myös työttömäksi, kertoo Kiviranta.

Laman aikana Kiviranta ei jäänyt laakereille makaamaan vaan lähti opiskelemaan putkiasentajaksi ja myös suurtalouskokiksi.

– Halusin tehdä jotain aivan muuta ja koska silloin rakennusalalla oli suoraan sanottuna tuskaista ja liian vähän töitä, innostuin kokkihommista ja suoritin tosiaan suurtalouskokinopinnot.

Muutaman vuoden jälkeen Kiviranta palasi kuitenkin takaisin IV-alalle ja vuosien varrella hän on edennyt asentajahommista työnjohtoon ja nyt hän työskentelee 14-henkisen tiimin huoltopäällikkönä ja esihenkilönä.

– Täytin 50-vuotta viime vuonna ja tuli silloin juuri mietittyä omaa takana ja edessä olevaa urapolkuani. Koko urani ajan olen yrittänyt kehittää itseäni, mutta samalla pitänyt myös jalat maassa.

Kiviranta työskenteli myös pitkän aikaa Onnisella teknisenä myyjänä ennen uraansa Assemblinilla, jossa hän aloitti vuonna 2016. Assemblinille Kiviranta päätyi tuttujen kautta. Kiviranta, kertoo että parasta tässä työssä ovat haasteet ja työkaverit. Hän kuvailee Assemblinia isoksi yritykseksi, jossa saa vapaat kädet ja paljon mahdollisuuksia.

Valinta tuli yllätyksenä

Assemblinilla Kiviranta on työskennellyt kohta neljä vuotta, mutta silti vuoden esihenkilöksi valituksi tuleminen oli hänelle yllätys. Perusteluina äänestäneet henkilöt kertovat, että Kiviranta on tehokas, luotettava ja raudan kova ammattilainen.

– Esihenkilönä työskenteleminen on mukavaa, mutta toisaalta en ajattele asiaa sen erityisemmin. Pidän huolta, että olen tavoitettavissa, kuuntelen ja arvostan. Myös paineensietokyky ja hankalien tilanteiden ratkaiseminen on tärkeää, kertoo Kiviranta.

Tiedon voitosta Kiviranta sai toimitusjohtajaltamme Magnus Eriksonilta puhelimitse.

– Vietin leppoista lomapäivää mökillämme Turun saaristossa, kun Magnus soitti. Tietysti tällainen kunnianosoitus tuntuu aina hienolta.

Normaali työpäivä?

Kivirannan työssä ei ole rutinoituneita työpäiviä. Hän kertoo, että melkein rutiininomaisia asia työpäivässä on aamukahvin ottaminen ja sen jälkeen sähköpostin lukeminen.

– Talotekniikka-alalla työpäivät alkavat viimeistään seitsemän aikaan. Yleensä ensimmäisenä tarkastan sähköpostit ja kurkkaan vielä kerran päivän kalenterin ja siitä sitten alkaa työmaakierrokset, lukuisat puhelut ja sähköpostit ja erilaiset laskentatehtävät. Yritän työssäni priorisoida, mutta en jätä mitään hoitamatta.

Kiviranta sanoo, että aika usein tulee heti aamusta soiteltua asentajille ja kysellä heiltä heidän päivän kuulumiset. Työkaverit kuvailevatkin Jarmoa huomioonottavaiseksi ja rennoksi työkaveriksi.

Kunnianhimolla eteenpäin

Äänestuloksissa Kivirantaa kehutaan myös siitä, että hän on helposti lähestyttävä, hyvä johtamaan sekä hän ottaa koko porukan tasapuolisesti huomioon. Mitä vinkkejä Kiviranta antaisi muille esihenkilöille tai esihenkilöurasta haaveileville?

– Hyvän esihenkilön tekee ammattitaito ja se, että on läsnä. Meidän yksikössä saa avoimesti kertoa asioista ja se on enemmänkin kuin vain suotavaa. Haluan, että jokaisella on hyvä olla.

Kivirannan yksikkö tekee pelkästään IV-huoltoja ja pieniä saneerauksia. Heidän yksikön tulokset vuoden 2019 henkilöstötyytyväisyyskyselyssä olivat huippuluokkaa.

– Tietysti ääniä ovat voineet antaa muutkin, kuin pelkästään omat suorat alaiset mutta tuntuuhan tämä todella hienolta.

Uransa huippukohdiksi Kiviranta kuvaa taloudelliset onnistumiset, sekä sen että vaikka yleensä talotekniikka-alalla vaihtuvuus yrityksissä on kohtuullista, heidän IV-yksikössään vaihtuvuus on ollut erittäin pientä.

– Tälläkin hetkellä etsimme tiimiimme lisää jäseniä kuten IV-mittaus ja sääntöasentajaa. Otamme mielellämme lisää hakemuksia vastaan!

 Viimeisenä Kiviranta toteaa ponnekkaasti, että häntä urallaan ohjaa eteenpäin se, että hänellä on kunnianhimoa tehdä loistavia tuloksia.

Yhteydenotot

Toimitusjohtaja 
Magnus Eriksson
magnus.eriksson@assemblin.fi 
Puh. 050 568 9900

Jarmo Kiviranta
IV-huoltopäällikkö
jarmo.kiviranta@assemblin.fi
Puh. 044 410 3683