Turun Fabriikin Friidan sähköurakka Assemblin Oy:lle

Tiedote

Fabriikki on Turun keskustan kupeeseen rakennettava uusi asuinalue VR:n vanhalle konepajan alueelle. Alueelle on kaavoitettu noin 30 asuintaloa kolmeen eri kortteliin, mikä tarkoittaa noin 1 400 uutta asuntoa.

Kuva: Havainnekuva alueesta Schauman Arkkitehdit

As Oy Turun Fabriikin Friidan rakennuttajana toimii YIT Suomi Oy ja Assemblin Oy on valittu toteuttamaan kohteen sähköurakka. As Oy Fabriikin Friida on Fabriikin alueella yhdeksäs YIT:n ja Assemblinin välinen kohde. Friidan rakennustyöt on aloitettu vuonna 2022 ja arvioitu valmistumisaika on loppuvuodesta 2023.

Fabriikin alueen rakentaminen toteutetaan vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa rakennettiin alueen keskustanpuoleiseen reunaan kuusi asuinkerrostaloa ja noin 450 asuntoa. Toinen vaihe rakennetaan alueen keskelle tulevan Tenderipuiston toiselle puolelle. Kolmannessa vaiheessa rakentuu Köydenpunojankatuun rakentuva kortteli.

Fabriikki on täysin uniikki kohde, sillä kaupunkien keskustoista löytyy enää harvoin yhtä suuria rakentamattomia alueita yhtä historiallisella alueella. Kuusikerroksiseen Friidaan valmistuu 45 kpl muunneltavia ja arjessa toimivia kerrostaloasuntoja yksiöistä ja kaksioista eri kokoisiin kolmioihin. Kerrostalo varustetaan modernilla talotekniikalla, jossa on kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen ja kestäviin ratkaisuihin.

Lisätietoja

Aluejohtaja, Turku
Ari Oksanen
ari.oksanen@assemblin.fi
puh. 044 230 2384

YIT

YIT luo parempaa elinympäristöä kehittämällä ja rakentamalla asuntoja, toimitiloja, infrastruktuuria sekä kokonaisia alueita.

Assemblin

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio.