Toimitusjohtajan ensimmäiset 150 päivää – historiallisia ja mieleenpainuvia hetkiä

Vuosi 2021 oli älykkäitä ja vastuullisia talotekniikkaratkaisuja tarjoavan Assemblin Oy:n vuosi. Yritys teki vuoden aikana huipputuloksen, monista toimintaympäristön haasteista huolimatta. Myös vuosi 2022 on saapunut puoleenväliin, jonka aikana on jatkettu pitkäjänteistä työtä työturvallisuuden, projektitoiminnan ja henkilöstötyytyväisyyden parissa.

Jukka_Assemblin_150_paivaa

Vuosi 2021 oli älykkäitä ja vastuullisia talotekniikkaratkaisuja tarjoavan Assemblin Oy:n vuosi. Kuvassa Jukka Jäppinen.

Marraskuussa 2021 Assemblin Oy:n toimitusjohtajaksi nimitettiin Jukka Jäppinen. Jäppinen on työskennellyt Assemblin Oy:ssä vuodesta 2016 alkaen muun muassa operatiivisena johtajana. Nyt Jukalla on takanapäin reippaat 150 päivää toimitusjohtajan roolissa. Reipas puolivuotinen on ollut kiireinen, jonka aikana on tehty paljon töitä sen eteen, että Assemblin olisi aina asiakkaiden ja henkilöstön näkökulmasta alan paras asennusyhtiö.

Yrityskauppojen vuosi

Vuosi 2021 oli yrityskauppojen vuosi. Assemblin sai joukkoonsa niin sähkön, kylmätekniikan että automaation huippuosaajia Turussa, Helsingissä ja Tampereella. Heinäkuussa allekirjoitettiin Suomen Teollisuuskylmä Oy:n yrityskauppa ja lokakuussa vahvistettiin automaatiopuolta Eltex Sähkö ja Automaatio Oy:llä. Vuoden 2021 ja 2022 vaihteessa vietiin päätökseen Sähköpalvelu J. Vainionpää Oy:n liiketoimintakauppa. Näiden yrityskauppojen myötä Assemblin Oy kasvatti liikevaihtoaan vuodelle 2022 yhteensä yli 15 M eurolla. Vuoden aikana laajensimme myös toimintaamme avaamalla Tampereelle uuden huoltoliiketoimintayksikön. Nyt toukokuussa Tampereen huoltoyksikkö vietti 1-vuotissyntymäpäiväänsä – onnittelut ja kiitokset koko yksikölle!

Vuoden aikana Assemblin-konserni sai päätökseen myös kaksi merkittävää yrityskauppaa Suomessa – Tom Allen Senera Oy:n ja Fidelix-konsernin. Molemmat yritykset jatkavat omilla brändeillään Suomessa ja Pohjoismaissa. Jäppinen kertoo, että kauppojen jälkeen yhteistyö kolmen sisaryhtiön välillä on käynnistynyt hyvin ja pystymme yhdessä tarjoamaan asiakkaillamme laajempaa palvelukokonaisuutta, joka on otettu hyvin vastaan.

Työturvallisuus keskiössä

Assemblinilla on työtapaturmissa selkeä nollavisio, ja tavoitteena on, että jokainen työntekijä pääsee töistä kotiin terveenä ja turvallisesti, ilman henkilövahinkoja. Nollavision saavuttamiseksi Assemblinilla pyritään jatkuvasti parantamaan työturvallisuutta- ja hyvinvointia. Toimitusjohtaja Jukka Jäppisen yksi tärkeimmistä pääprioriteeteistä on työturvallisuus. Hän on vuoden aikana ajanut eteenpäin useita uudistuksia kuten työturvallisuusmittareiden uudistamista, raportointia ja yrityksen sisäisiä työturvallisuusprosessimuutoksia. Näiden parannuksien ansiosta pystytään entistä nopeammin sekä tarkemmin pääsemään kiinni mahdollisiin työturvallisuuspuutteisiin.

Assemblin Oy:ssä toteutetaan vuosittain henkilöstötutkimus ja vuonna 2021 tutkimus toteutettiin konsernilaajuisena. Assemblin Oy:n osalta vastausprosentti oli 72 % ja kokonaistulokset olivat hyvällä tasolla kaikilla osa-alueilla. Kyselyn tuloksista oli huomattavissa, että myös Assemblin Oy:n työntekijöille työturvallisuus on erittäin tärkeää sekä se on isossa roolissa jokapäiväisessä työskentelyssä ja siitä voidaan avoimesti keskustella.

Asiakastyytyväisyydestä ja vihreästä siirtymästä

Asiakastyytyväisyyttä seurataan Assemblin Oy:ssä muun muassa kohdekohtaisilla asiakastyytyväisyystutkimuksilla. Asiakastyytyväisyyttä on seurattu asetetuilla mittareilla neljän vuoden ajan ja vuoden 2021 tulokset olivat tähän asti parhaimmat. Asiakkaista (astekoilla 1-10) suosittelee Assemblin Oy:tä arvosanalla 8 sekä työn laatuun ollaan erittäin tyytyväisiä. Myös projekti- ja asentajahenkilöstöön ollaan erittäin tyytyväisiä. Jäppinen on itse työskennellyt pitkään asiakasrajapinnassa ja uudessa roolissaan toimitusjohtajana hän on pystynyt tuomaan johtoon erilaista näkemystä asiakastyytyväisyydestä ja siitä, miten tyytyväisyyttä pystytään entisestään parantamaan.

Assemblin ja koko talotekniikka-ala ovat vihreän siirtymän keskiössä. Tämä johtuu siitä, että rakennusten osuus yhteiskunnan kokonaisenergiankulutuksesta on yli 40 prosenttia, joten niillä on myös suuri hiilijalanjälki. Määrätietoiset panostukset ovat mahdollistaneet sen, että Assemblinilla on loistavat edellytykset tukea asiakkaidemme kestävyyssiirtymää. Jäppinen toteaa, että energiakustannusten nousu sekä pako fossiilisista energialähteistä tulee lisäämään energiasäästävien ratkaisujen kysyntää merkittävästi ja tässä talotekniikka on erittäin merkittävässä roolissa.

Viimeisen vuoden aikana Assemblin Oy kotiuitti useita uusia hankkeita ja huoltosopimuksia. Muutamia merkittävämpiä ja kokoluokaltaan suuria ovat muun muassa As Oy Lokkisaarentie mittava energiatehokkuushanke, Finnish Design Shopin logistiikkahalli sekä Koskelan korttelin asuntokohteet. Vuoden kuluessa Assemblin sai päätökseen myös useita merkittäviä kohteita kuten Helsingin Yliopiston päärakennuksen saneerauksen 1. vaiheen, joka valittiin vuoden 2021 Vuoden työmaa -palkinnon voittajaksi. Asiakassuhteiden jatkuvuus on kehittynyt myönteiseen suuntaan ja yhä useampi sopimus muodostuu tehdyn yhteistyön pohjalta.

Vuoden 2022 askeleita

Jäppinen toteaa, että vuoden 2022 aikana jatketaan pitkäjänteistä työtä sekä asiakastyytyväisyyden, henkilöstöviihtyvyyden, että projektionnistumisen parissa. Assemblin lähti vuoteen erittäin vahvalla tilauskannalla ja myynti on ollut alkuvuonnakin todella hyvää.

Vallitseva maailmantilanne on tuonut haasteita koko rakennusalalle materiaalien saatavuuden sekä kustannusnousujen myötä, joka on jo näkynyt Assemblin Oy:n projekteissakin. Assemblin seuraa aktiivisesti toimintaympäristöään ja etsii päivittäin ratkaisuja näiden haasteiden ylittämiseen. Ketteryyden ja matalan organisaation ansiosta Assemblin pystyy tarvittaessa mukauttamaan toimintatapoja hyvinkin nopealla aikataululla.

Ota yhteyttä

Assemblin Oy
Jukka Jäppinen
Toimitusjohtaja
jukka.jappinen@assemblin.fi
p. 050 390 1436

Assemblin

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on 1 MRD euroa, ja palveluksessamme on yli 6 300 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.