Tanssille omistetun talon RAU-urakka Assemblinille

Helsingin Kaapelitehtaan kulttuurikeskuksen yhteyteen rakennetaan Tanssin taloa. Tanssin talo on erityisesti tanssille suunniteltu esitys- ja tapahtumatila, joka tarjoaa upeat puitteet tanssin ja yleisöjen kohtaamiselle. Hankkeen rakennuttajana toimii kulttuurikeskusta hallinnoiva Kiinteistö Oy Kaapelitalo ja Assemblin on valittu toteuttamaan kohteen rakennusautomaatioratkaisut.        

Tanssin talo rakentuu Helsingin Ruoholahteen Kaapelitehtaan yhteyteen. Tanssin talon tarve perustuu Helsingin kaupungin toteuttamaan tarveselvitykseen, josta selvisi, että tanssin toimijoilta puuttui ympäri vuoden toimiva esityspaikka ja näyttämö.

Hankkeessa rakennetaan uusi uudisrakennus Kaapelitehtaan yhteyteen sekä Kaapelitehtaan nykyisiä tiloja peruskorjataan Tanssin talon käyttöön. Uudisrakennukseen valmistuu muun muassa Tanssin talon iso Erkko-sali, tapahtumatori, työ- ja sosiaalitiloja sekä Tanssin talon ravintolan keittiö. Vanhan tehdasrakennuksen Pannuhalliin sijoitetaan Tanssin talon pieni näyttämö ja A-rapun kolmanteen kerrokseen valmistuu harjoitussali sosiaalitiloineen. Hankkeen yhteydessä Kaapelitehtaan sisäpihan itäinen puoli katetaan Kaapelitehtaan uudeksi pääaulaksi ja museoille ja Merikaapelihallille rakennetaan uudet sisäänkäynnit sisäpihalle.

Assemblin on valittu Tanssin talon rakennusautomaatiourakoitsijaksi ja hankkeessa noudatetaan Helsingin kaupungin palvelurakennusten matalaenergiarakentamisen ohjeita.

Ruoholahdessa maarakennustyöt aloitettiin syksyllä 2019 ja kohteen on tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan vuoden 2021 loppupuolella. Tanssin talo avaa ovet yleisöille alkuvuodesta 2022.

Kuva: Kuvituskuva kohteesta JKMM Architects

Lisätietoja

Assemblin Oy
Tapani Siltanen
tapani.siltanen@assemblin.fi
p. 040 835 9003