Skanska uudistaa Yleisradion käytössä olleen toimistotalon asunnoiksi

Helsingin Töölössä Merikannontie 5:ssä sijaitseva toimistokiinteistö uudistetaan moderneiksi asunnoiksi. Kohteen pääurakoitsijana toimii Skanska Talonrakennus Oy ja tilaajana Auratum Asunnot Helsinki Oy. Assemblin toteuttaa kohteen rakennusautomaatioratkaisut.

As. Oy Töölön Kesäkatu on kahdeksankerroksinen arvokiinteistö Sibeliuksen puiston ja Soutustadionin vieressä. Historiallisesti merkittävään ja uniikkiin kiinteistöön rakennetaan 146 asuntoa, kuntosali, spa-osasto ja viihtyisiä oleskelutiloja.

– Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme toteuttamaan tätä harvinaislaatuista hanketta. Hyödynnämme hankkeessa niin Skanskan toimitila-, asunto- kuin talotekniikkaosaamista, ja meillä on kiinnitettynä tähän parhaita korjausrakentamisen osaajiamme, kertoo Skanskan aluejohtaja Jukka Kylliö hankkeesta.

Vuonna 1968 valmistunut rakennus valmistui alun perin Yleisradion käyttöön ja se toimi Yleisradion pääkonttorina aina 1990-luvulle saakka. Kohteen on suunnittelut arkkitehti Kurt Simberg, jonka tunnetuin arkkitehtuurinen taidonnäyte on Svenska Handelshögskolan Helsingin Runeberginkadun ja Arkadiankadun kulmassa.

Kiinteistö on suojeltu asemakaavassa merkinnällä sr-2 ja siellä säilytetäänkin useita alkuperäisiä arkkitehtonisesti upeita ratkaisuja kuten hotellimainen sisäänkäyntiaula puusisäkattoineen, vanhat porrashuoneet sekä osa julkisivun graniittilaattaverhouksesta.

As. Oy Töölön Kesäkadun talotekniset järjestelmät uusitaan täysin. Asuntoihin asennetaan muun muassa asuntokohtaisesti säädettävä lämmöntalteenotolla varustettu tulo- ja poistoilmanvaihtokone. Asunnot varustellaan myös huoneistokohtaisilla viilennyslaitteilla.

– Tämän hetken trendinä on muuttaa vanhoja toimisto- ja tehdaskiinteistöjä asumiskäyttöön vastaamaan Helsingin keskustan alueen kasvavaan kysyntään. Olemme olleet mukana sadoissa saneerauskohteissa automaatio-osaamisellamme ja on mahtavaa jatkaa pitkää yhteistyötämme Skanskan osaajien kanssa As Oy Töölön Kesäkadussa, toteaa Assemblinin liiketoimintajohtaja Kari Kumpulainen.

Rakennusautomaatiourakka on alkanut kohteessa kesäkuussa 2020 toteutussuunnittelulla ja kohde valmistuu kokonaisuudessaan 2022.

Lisätietoja kohteesta

Rakennusautomaatiourakointi
Assemblin Oy
Kari Kumpulainen
kari.kumpulainen@assemblin.fi
Puh. 040 550 1424

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.

Auratum Asunnot luo mahdollisuuksia korkealuokkaiseen asumiseen rakennuttamalla uusia ja uudistamalla vanhoja arvokiinteistöjä nykyaikaan.

Julkaisun kuvituskuva: Auratum Asunnot Helsinki Oy