Saneerattu huone

Sähkösaneeraus muutamassa päivässä?

Kerrostalon sähkösaneeraukseen on perinteisesti liittynyt monenlaisia vaivoja ja vastuksia kuten muutto tilapäisasuntoon, pakastimen herkkujen sulaminen ja ylipäätään kaikkien arkirutiinien häiriintyminen. Joissakin tapauksissa koko talo suljetaan asukkailta. Assemblinin ketterällä sähkösaneerauksella asuntokohtainen saneeraus onnistuu muutamassa päivässä.

Assemblin toteuttaa kerrostalojen sähkösaneeraukset uudella ketterällä toimintamallilla, jossa kaikki asunnon sähköjärjestelmät uusitaan muutamassa päivässä. Ja mikä parasta, työt tehdään normaalia arkea liiaksi häiritsemättä aikaan, jolloin useimmat asukkaat ovat poissa kotoa.

– Saneeraus etenee sitä nopeammin, mitä enemmän huoneiston vanhoja asennusputkia voidaan hyödyntää uusissa asennuksissa. Joskus tietysti tulee vastaan yllätyksiä; huoneistossa on esimerkiksi aikaisemmin tehty saneerauksia, joita suunnitelmissa ei ole voitu huomioida, kertoo yksikönpäällikkö Jouni Suomi.

Asukkaan ehdoilla – laatu ja turvallisuus ohjenuorana

Asukkaat voivat asua huoneistoissa koko saneerauksen ajan. Työpäivinä huoneiston sähköt katkaistaan saneeraustöitä varten esimerkiksi klo 08.00 – 16.00 väliseksi ajaksi. Silloinkin asuntojen kylmälaitteet, pakastin ja jääkaappi pidetään toiminnassa tilapäiskytkentöjen avulla.

Kun sähkösaneeraus toteutetaan ketterästi, saneerauksen tahti ei ole sidottu linjaetenemiseen tai putkiremontin sanelemaan järjestykseen. Koko operaatio voidaan toteuttaa mahdollisimman loogisessa ja nopeassa järjestyksessä asiakkaan ehdoilla ja asukkaiden toiveita kuunnellen. Asuntokohtaiset aikataulumuutokset ovat toteutettavissa joustavasti.

– Tässä taannoin saneerasimme kohdetta, johon kuului useampi kerrostalo ja yli 100 asuntoa. Töiden edetessä yhdessä rakennuksessa, kävimme samaan aikaan naapuritalossa saneeraamassa sähköt asuntoon, jonka asukas oli toivonut työn hoituvan hänen lomamatkansa aikana, Suomi muistelee.

Uudenlaisen sähkösaneerauksen ketteryys ulottuu siis myös töiden aikatauluttamiseen. Toisinaan voi olla painavia syitä, joiden perusteella saneerattavan huoneiston asukas esittää toivomuksia asennustöiden aikatauluun.

– Moni tekee nykyään vuorotyötä ja yövuoron jälkeen on nukuttava päivällä. Onneksi pystymme tällaisissa tapauksissa yleensä siirtämään töiden aloitusta asunnossa asukkaan päivävuoroviikolle, toteaa Jouni Suomi.

Milloin sähkösaneeraus on ajankohtainen?

Sähkösaneerauksen tarpeesta kertovat maadoittamattomat pistorasiat, vikavirtasuojauksien puuttuminen ja sulakkeiden palaminen ajoittain. Nämä kaikki ovat selkeitä merkkejä paloturvallisuutta ja henkilöturvallisuutta heikentävistä seikoista. Assemblinin ketterän toimintamallin sähkösaneeraus parantaa kohteen turvallisuutta – jopa merkittävässä määrin. Sähkösaneerauksen yhteydessä asunnon sähköinen varustelu saadaan ajanmukaiselle ja helppokäyttöiselle tasolle.

– Vanhojen rasioiden ja kaapelointien ylikuumenemisen vaara on todella iso paloturvallisuusriski, toteaa Suomi. – Kun ikääntyneiden pistorasioiden kontaktipinnat löystyvät, rasian ja siihen liitetyn laitteen pistotulpan kontakti heikkenee ja rasia ylikuumenee. Myös vanhojen kaapelointien kuivuneet ja murtuneet eristeet aiheuttavat oikosulkuvaaran.

Näin ketterä sähkösaneeraus etenee

  1. Suunnittelijan laatimien suunnitelmien toteuttamiskelpoisuuden varmistaminen
  2. Mallihuoneiston valinta ja saneeraus
  3. Saatujen kokemusten dokumentointi ja jatkotoimien suunnittelu
  4. Kiinteistössä jo tehtyjen saneerauksien yhteen sovittaminen uusien asennusten kanssa
  5. Asukkaiden aikataulu- ja muutostyötoiveiden kuuleminen
  6. Huoneistojen sähkösaneeraukset
  7. Mittaukset ja tarkastukset
  8. Valmiiden huoneistojen luovuttaminen asumiskäyttöön
  9. Koko projektin vastaanotto ja loppudokumenttien luovuttaminen

Luotettavasti ja turvallisesti toteutettu sähkösaneeraus pidentää kiinteistön elinkaarta. Uusitut johdotukset ja nykyaikainen sähkökeskus sekä juuri oikeisiin paikkoihin sijoitetut pistorasiat, antenni- ja telepisteet, valokytkimet ja valopisteet lisäävät asumismukavuutta, sekä pitävät yllä ja jopa nostavat kiinteistön ja asuntojen arvoa. Sähkösaneeraus voi siis todellakin olla yksinkertaista, nopeaa ja vaivatonta.

Lisätietoja

Jouni Suomi
Yksikönpäällikkö
jouni.suomi@assemblin.fi
p. 044 746 2012

Antti Rovamaa
Key Account Manager
antti.rovamaa@assemblin.fi
p. 041 511 1005

{{cta(’ef597ec1-1393-4abd-9996-c27c34e3ca60’)}}