Putkarista LV-laskijaksi – Marika Kivimäen uratarina

Laivatelakalta asuintuotantoon. Asuintuotannosta kouluun. Koulun penkiltä konttorille. Marika Kivimäki on viihtynyt Assemblin Oy:n riveissä yli viiden vuoden ajan, ja suorittanut tänä aikana myös AMK insinööriopinnot. Marika on alun perin opiskellut putkiasentajaksi ja kartoittanut osaamistaan niin laivatelakalla kuin asuintuotannossa Tampereella ja Helsingissä. Nyt hänet löytää Assemblinin urakkalaskennasta LV-tarjouslaskijana.

marika_kivimaki_assemblin_kuvituskuva

Kuvassa: Assemblin Oy:n LV-tarjouslaskija Marika Kivimäki (Kuva Marika Kivimäki)

Miten päädyit talotekniikan pariin?

– Kun valmistuin lukiosta olin tietoinen LVI-alan hyvästä työtilanteesta. Pidin käsillä tekemisestä ja minua kiinnosti rakennusala, joten päädyin opiskelemaan putkiasentajaksi. Putkarin työssä huomasin, että halusin kuitenkin oppia lisää – halusin tietää, miten rakennukset oikeasti toimivat ja millaisia erilaisia järjestelmiä ja ratkaisuja on olemassa – joten päädyin jatko-opiskelemaan LVI-insinööriksi.

Kuinka kauan olet ollut alalla?

– Valmistuin putkiasentajaksi vuonna 2013 Tampereen ammattiopistosta. Joten ensi vuonna tulee 10 vuotta täyteen talotekniikan ihmeellisessä maailmassa.

Miten päädyit Assemblinille?

– Olin silloin Helsingin telakalla putkarina rakentamassa uutta suomalaista jäämurtajaa. Laivaputkiasentajan työt eivät kuitenkaan tuntuneet omalta jutulta ja halusin takaisin talonrakennuspuolelle. Assemblinille haettiin vuonna 2017 putkiasentajia ja sain itselleni paikan. Ehdin tehdä yhden kesän töitä täyspäiväisenä putkarina, kun pääsinkin sisään Metropoliaan. Olin loistorekry ja jäin heti opintovapaalle Assemblinilta, mutta kenties minussa nähtiin potentiaalia. Koulun ohella ja lomilla tein projektituuraushommia. Tietysti opinnot edellä. Vuonna 2021 valmistuin Metropoliasta LVI-suunnittelupuolelta insinööriksi ja nyt työskentelen LV-tarjouslaskijana.

Mikä on parasta Assemblinilla?

– Parasta on työkaverit ja ilmapiiri. Täällä on monet asiat hoidettu erittäin hyvin; hyvät työterveyspalvelut, hulvattomat virkistysreissut ja työn tekeminen on aina ollut joustavaa sekä opintojen ohessa oli helppo tehdä töitä. Työvälineet, -laitteet ja -vaatteet on myös saanut aina, kun on tarvinnut ja esimerkiksi etäily on tehty helpoksi.

Mikä sinua innostaa tai motivoi työssäsi?

– Uuden oppiminen ja erilaiset järjestelmät sekä tietysti rakennukset innostavat. Olen tehnyt Assemblinilla putkiasennustöitä, työnjohtopuolta, nyt teen laskentaa ja AMK-opiskeluni painottuivat suunnitteluun. On kiinnostavaa nähdä tätä alaa eri kanteilta ja hyödyntää aiemmin oppimaansa sekä yhdistää tietoa.

Millainen on sinun työpäiväsi ja mitä työtehtäviä työpäiväsi sisältää?

– Nykyään olen toimistolla käytännössä päivittäin. Pidän konttorilla työskentelystä – täällä näkee työkavereita. Käytännössä ja lyhyesti työpäiväni sisältää putkipuolen tarjouslaskentaa. Käyn läpi tarjouspyynnön aineiston ja lasken sen perusteella hinnan kyseisen kohteen työlle ja materiaaleille. Teemme myös paljon yhteistyötä eri laskentaosastojen kanssa ja kehitämme työtämme yhdessä.

Millaisia haasteita olet kohdannut urasi aikana?

– Kymmenen vuoden aikana en ole kohdannut mitään suurempia haasteita. Muunsukupuolisena suurimmat harmitukset ovat liittyneet sukupuolikysymyksiin sekä ennakko-oletuksiin. Aikaisemmissa työpaikoissa tai työhaastatteluissa ”Miten sä pärjäät miesten keskellä” -kysymys on tullut tutuksi ja oma paikka on pitänyt niin sanotusti lunastaa.

Harrastuksia?

– Vaihtelevasti teen meditaatiota ja kuntoilen. Mutta mikä milloinkin tuntuu itsestäni parhaimmalta. Meditaatiosta on ollut paljon apua stressinhallintaan ja myös puukäsityöt kiinnostavat aina kesämökkeillessä.

Miten muuten vietät vapaa-aikaasi?

– Tällä hetkellä toki melko paljon kotona avovaimon ja kissan kanssa. Yleensä näen ystäviä ja ulkoilen, käyn erilaisissa tapahtumissa ja usein tulee käytyä kotikaupungissani Tampereella.

Suosittelisitko talotekniikka-alaa?

– Totta kai suosittelen hakemaan tälle alalle. Langat pitää pysyä käsissä – on pystyttävä hallitsemaan kokonaisuuksia ja monia asioita kerralla sekä on opittava priorisoimaan.

Haluaisitko sinä työskennellä yrityksessä, joka on kasvava, vastuullinen ja jossa työkavereinasi ovat talotekniikka-alan huippuasiantuntijat? Hae meille! Tutustu täällä avoinna oleviin työpaikkoihimme ja hae. 

Lisätietoja

LV-tarjouslaskija
Marika Kivimäki
marika.kivimaki@assemblin.fi
Puh. 044 410 3743

LVI-urakointi
Etelä-Suomi
Teemu Karpasuo
teemu.karpasuo@assemblin.fi
Puh. 044 410 3720

Assemblin

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on 1 MRD euroa, ja palveluksessamme on yli 6 300 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.