”Operoi äärettömän kovalla tietotaidolla” – Jimi Vilppu vuoden esihenkilöksi

Assemblinilla valitaan vuosittain vuoden esihenkilö työntekijöiden toimesta. Vuoden 2022 esihenkilöksi työntekijämme valitsivat Assemblinin Turun Talotekniikkaurakoinnista LVI-projektinhoitajana työskentelevän Jimi Vilpun.

Miltä tuntuu olla vuoden esihenkilö?

-Olin todella yllättynyt, luulin sitä aluksi vitsiksi. Koen olevani vasta urapolkuni alkutaipaleella, joten olen todella otettu tästä palkinnosta. Edelleen välillä kysyn, tapahtuiko tämä oikeasti? Haluan jatkuvasti oppia ja ammentaa esihenkilöosaamistani ja kehittyä roolissani Assemblinilla, kertoo Jimi Vilppu.

Vilppu aloitti Assemblinilla keväällä 2019 työnjohtoharjoittelijana. Jo kolmen kuukauden jälkeen hänet palkattiin vakituiseen työsuhteeseen LVI-projektinhoitajaksi. Ensimmäisenä hän veti päiväkotiprojektia ja sai runsaasti vastuuta. Sen jälkeen useat kerrostaloprojektit ovat valmistuneet vuosien aikana. Tällä hetkellä Vilpulla on kerrostaloprojekti työn alla.

Vilppu on läsnä ja kuuntelee

Jimi Vilpun palkintoperusteissaan todetaan muun muassa näin: ”Kohtelee alaisiaan tasapuolisesti ja kunnioittavasti. Operoi äärettömän kovalla tietotaidolla, mutta ei epäröi myöskään kysyä mielipidettä asentajilta, jos jokin arveluttaa.” Vilppu itse pitää esihenkilön tärkeimpinä ominaisuuksina kuuntelemisen ja aidon läsnäolon ominaisuuksia. Hän haluaa auttaa ja edistää tiimiä, sekä olla heitä varten.

Miltä työpäiväsi näyttää?

Monipuolinen ”sekametelisoppa” kuvastaa Vilpun mukaan hänen työpäiviään. Viikot ovat hyvin vaihtelevia ja vastuuta hän on saanut nopeassa ajassa paljon. Projektinhoitajan tyypillisiä tehtäviä ovat tarjouslaskenta, laskutus, tilausten teko, työmailla käynti sekä kokonaisvastuu aikataulusta ja taloudesta.

– On todella tärkeää, että oikeat tavarat ovat ajallaan työmaalla. Ajattelen, että itse olisin tekemässä kentällä ja miten niiden pitäisi olla tilattu, jotta hommat rullaisi, kertoo Vilppu.

Millainen on hyvä esihenkilö?

– Mielestäni hyvä esihenkilö arvostaa, kuuntelee ja on läsnä. Pitää kiinni lupauksista ja todella reagoi ja vie asioita eteenpäin, kertoo Vilppu.

Vilppu itse kirjaa aina ylös, mitä lupaa ja pitää niistä kiinni.

– Arjen kiireessä, kun on monta rautaa tulessa voi muuten helposti unohtaa asioita, hän lisää.

Vilppu on käynyt muun muassa Assemblin Academyn koulutuksia ja haluaa jatkossakin kehittää omaa osaamistaan. Epäkohtiin puuttuminen on asia, jota hän haluaa kehittää.

– Esihenkilönä toimiminen on kuin palveluammatti, sitä haluaa auttaa alaisiaan ja edistää tiimiä. Olla heitä varten, lisää Vilppu.

Ennen Assemblinia Vilppu työskenteli 10 vuotta putkiasentajana ja on nähnyt monenlaisia esihenkilöitä. Vilpulla on nyt vajaan 10 hengen tiimi, jota vetää kollega Jyrki Kivisen kanssa. Vilppu korostaa miten tärkeää on, että tekijöiden ja esihenkilöiden välillä ei olisi kuilua sillä ”samassa veneessä soudetaan”.

Työ vei mennessään

Vilppu aloitti Turun Ammattikorkeakoulussa LVI-insinööriopinnot, kunnes työ vei mennessään. Koulu on hetkellisesti tauolla, sillä töissä riittää tekemistä ja kotonakin on perhe kasvanut. Työn vastapainona Vilppu nauttii padelin pelaamisesta – se on tärkeä osa työssäjaksamisessa.

Kiitokset valintaraadille ja ehdotuksien tekijöille!

– Olen todella otettu ja haluan kiittää kaikkia, jotka ehdottivat minua vuoden esihenkilöksi. Haluan olla jatkossakin helposti lähestyttävä ja tukea tiimiä, kiittelee Jimi Vilppu.

Yhteydenotot

LVI-projektihoitaja
Jimi Vilppu
jimi.vilppu@assemblin.fi
Puh. 044 410 3633

Aluejohtaja
Ari Oksanen
ari.oksanen@assemblin.fi
Puh. 044 230 2384

Assemblin

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on yli 1,4 MRD euroa, ja palveluksessamme on 7 000 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.