Monet työkohteistamme ovat työympäristöinä vaarallisia

Työturvallisuus

Monet työkohteistamme ovat työympäristönä vaarallisia, jonka vuoksi panostamme paljon työturvallisuuteen ja työterveyteen. Työturvallisuus on meille kaikista tärkeintä, eikä sen edistäminen lopu koskaan. Siksi olemme sitoutuneet työtapaturmien nollavisioon – töitä ei tehdä, jos niitä ei voi tehdä turvallisesti.

Nollavision saavuttamiseksi Assemblinilla pyritään jatkuvasti parantamaan työturvallisuutta– ja hyvinvointia. Toimitusjohtaja Jukka Jäppisen yksi tärkeimmistä pääprioriteeteistä on työturvallisuus. Hän on ajanut eteenpäin useita uudistuksia kuten työturvallisuusmittareiden uudistamista, raportointia ja yrityksen sisäisiä työturvallisuusprosessimuutoksia. Näiden parannuksien ansiosta pystytään entistä nopeammin sekä tarkemmin pääsemään kiinni mahdollisiin työturvallisuuspuutteisiin.

Vuonna 2023 jatkamme pitkäjänteistä työtämme työturvallisuuden parissa. Järjestämme entistä enemmän koulutuksia niin toimihenkilö- kuin asentajatasolle sekä teemme työturvallisuustyöskentelystämme entistä suunnitelmallisempaa.

Työturvallisuus isossa roolissa jokapäiväisessä työskentelyssä

Työntekijät ovat Assemblinin suurin voimavara, joten työolojen ja työsuhteiden turvallisuus on meille keskeistä. Työntekijämme voivat siis luottaa siihen, että me huolehdimme heidän turvallisuudestaan toimeksiantajasta riippumatta. Työntekijän perusoikeutena on palata töistä kotiin terveenä.

Assemblin Oy:ssä toteutetaan vuosittain henkilöstötutkimus, jossa kartoitetaan myös työntekijöidemme asennetta ja ajatuksia liittyen työturvallisuuteen. Kyselyn tuloksista on huomattavissa, että Assemblin Oy:n työntekijöille työturvallisuus on erittäin tärkeää sekä se on isossa roolissa jokapäiväisessä työskentelyssä ja siitä voidaan avoimesti keskustella.

Nollavision saavuttamiseksi Assemblinilla pyritään jatkuvasti parantamaan työturvallisuutta- ja hyvinvointia. Työturvallisuusprosessit ja -tavoitteet ovat olleet yrityksemme keskiössä erittäin paljon viimeisen vuoden aikana. Olemme luoneet tarkat tavoitteet, tehneet työntekijöillemme työturvallisuuskäsikirjan, pitäneet koulutuksia toimihenkilöille, järjestäneet sekä työturvallisuus- ja sähkötyöturvallisuuskursseja, nostanut tavoitteet sisäisessä viestinnässä keskiöön, järjestänyt kaksi työturvallisuushavaintokilpailua sekä pitänyt työmailla johdon työturvallisuuskierroksia. Näiden parannuksien ansiosta pystytään entistä nopeammin sekä tarkemmin pääsemään kiinni mahdollisiin työturvallisuuspuutteisiin.

Työturvallisuuden vuosi

Helmikuussa Assemblinilla käynnistettiin sisäiset työturvallisuuskoulutukset koko henkilökunnalle. Työturvallisuus on Assemblinille selviö, eikä sen edistäminen lopu koskaan. Siksi Assemblin on sitoutunut työtapaturmien nollavisioon. 10.2.2023 Assemblin järjesti ensimmäisen työturvallisuuskoulutuksen koko Uudenmaan henkilökunnalle Vantaalla Finnkino Flamingossa. Koulutukseen osallistui liki 200 asentajaa ja toimihenkilöä niin hallinnosta kuin projektipuolelta. Koulutuksessa keskityttiin muun muassa omien käytäntöjen jalkauttamiseen sekä työturvallisuustavoitteiden läpikäymiseen.

Tilaisuudessa oli mukana asiakkaamme SRV ja heidän turvallisuuspäällikkönsä Aleksi Auer sekä tavarantoimittajamme Hilti ja heidän edustajansa Regional Account Manager Jussi Länsitalo ja Christopher Langinauer LVIS-toimialajohtaja.

SRV:n visiona vuoteen 2030 mennessä on, että turvallisuus on kiinteä osa tavanomaista päivää luontaisen luottamuksen, kunnioituksen ja tietoisuuden ansiosta. SRV työllistää vuosittain 1 000 omaa työntekijää sekä 3700 aliurakoitsijaa, jotka työllistävät 25 000 henkeä. Tänä vuonna SRV:n työturvallisuuden tiekarttaan kuuluvat työturvallisuusjohtamisen kehittäminen, osaamisen varmistaminen, oppien jakaminen sekä riskien arviointi, työn suunnittelu ja toimivat ohjeet.

Ergonomian ja tehokkuuden lisäksi työturvallisuus on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, kun Hilti suunnittelee työkalujaan ja palveluitaan. Erilaiset pölynpoistojärjestelmät, eksoskeletonit, tärinänvaimennukset ja muut työkalujen turvaominaisuudet takaavat työntekijöille turvallisen työskentelyn.

Nolla tapaturmaa on täysin mahdollista – mietitään ennen kuin teemme.

Yhteystiedot


Assemblin Oy
Toimitusjohtaja
Jukka Jäppinen
jukka.jappinen@assemblin.fi
Puh. 050 390 1436

Assemblin

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on 1 MRD euroa, ja palveluksessamme on yli 6 300 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla.