Lujatalo ja Assemblin yhteistyöhön Sorakatu 5:ssä

Osoitteeseen Sorakatu 5 rakennettavaan kahteen kahdeksankerroksiseen kerrostaloon valmistuu liki 150 vuokra-asuntoa. Kohteen pääurakoitsijana toimii Lujatalo ja Assemblin toteuttaa kohteiden LVISA-urakat.

Havainnekuva: ARK Takala Oy

Sorakatu 5 sijaitsee Turussa Skanssin uudella asuinalueella. Pinta-alaltaan 85 hehtaarin alueelle valmistuu asuntoja noin 8 000 asukasta varten vuoteen 2030 mennessä.
Sorakatu 5:n kohde muodostuu kahdesta kahdenkasankerroksisesta kerrostalosta, jonka yhteyteen rakennetaan kaksikerroksinen pysäköintilaitos. Pysäköintilaitokseen toteutetaan myös sähköautojen latauspisteitä.

Kerrostalojen asunnot varustellaan hyvin ja asuinmukavuutta lisää vesikiertoinen lattialämmitys. Yhteistiloiksi asukkaille rakennetaan yhteiset sauna-, pesulatilat ja ulkovälinevarasto sekä irtaimistovarastot jokaiselle huoneistolle. Asuinrakennuksien lämmönlähteenä toimii kaukolämpö, sillä kohteiden sijainti pohjavesialueella ei salli maalämpöä. Siltikin rakennusten energiatehokkuuteen panostetaan paljon ja kohde rakennetaan energialuokkaan A. Kummankin talon katolle sijoitetaan aurinkopaneelit, jotka tuottavat energiaa kiinteistön sähkönkulutusta varten ja energiatehokkuutta on parannettu myös jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmällä.

Assemblin valittiin kohteen talotekniikkaurakoitsijaksi vuoden 2023 alussa. Assemblin Turun yksikkö toteuttaa kohteen kaikki sähkö-, putki-, ilmanvaihto- ja automaatiotyöt. Tällä hetkellä kohteessa on työn alla muun muassa A-talon pohjatyöt ja B-talon holvityöt. Assemblin aloitti kohteessa työskentelyn toukokuun 2023 aikana.

Kokonaisuudessaan kohteen on määrä valmistua loppuvuodesta 2024.

Lisätietoja


Talotekniikka

Varsinais-Suomi
Ari Oksanen
ari.oksanen@assemblin.fi  
Puh. 044 230 2384

Assemblin

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on yli 1,4 MRD euroa, ja palveluksessamme on 7 000 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.