Kylmäala vei Mikko Matikaisen mennessään 10 vuotta sitten

Uratarina

Assemblin Oy osti KK-Kylmäpalvelu Oy:n ja Salon Kylmäpojat Oy:n vuonna 2020. Yrityskaupan mukana saimme kollegoiksi useita huipputekijöitä ja yksi heistä on KK-Kylmäpalvelun toimitusjohtaja Mikko Matikainen. Aikoinaan pullonpalautusautomaatteja korjannut ja asentanut Matikainen juhlii tänä kesänä 10-vuotisjuhlapäiväänsä kylmäalalla.

Mikko Matikainen uratarina

Työn vastapainona Matikainen nauttii ajastaan luonnossa perheen kanssa. Maastopyöräily on Matikaisen suuri intohimo ja lajin harrastuksen ohella Matikainen myös ohjaa nuoria lajin parissa. Kuva: Mikko Matikainen

Alan hektisyys kiehtoo ja antaa virtaa

– Kaikki alkoi 10 vuotta sitten, kun kylmäala vei menneessään, toteaa Mikko Matikainen.

Kylmäalalla työ on erittäin mielenkiintoista, keikkaluonteista ja näkee paljon asiakkaita, sekä uusia paikkoja. Kesällä vuonna 2013 kylmäluvat saaneena Matikainen aloitti kylmäasentajan tehtävissä ja hän kerrytti kokemusta kenttätyöstä. Vastuuta hän sai kerralla paljon, sillä yritys pyöri neljän hengen voimin.

Nykyään yrityksessä työskentelee 29 ammattilaista pääkaupunkiseudulla ja Varsinais-Suomessa.

Tärkeintä on huipputiimi ympärillä

KK-Kylmäpalvelu sai vuoden 2014 aikana runsaasti isoja diilejä ja erilliselle työnjohtajan roolille oli tarvetta. Joensuusta kotoisin, nykyään Vantaalainen Matikainen oli luonnollinen valinta rooliin. Hänellä oli ennestään kokemusta, sekä intohimoa lähteä kehittämään alaa. Työnjohtajan roolin ohella Matikainen teki edelleen keikkoja, kunnes kasvu oli niin kovaa, ettei keikkailulle jäänyt aikaa.

Vuosien varrella yritys kasvoi hurjaa vauhtia ja Matikaisen arki pyörikin keikkojen organisoinnissa ja yrityskauppojen parissa. Vuonna 2017 Matikainen siirtyi liiketoimintajohtajaksi. Nykyään Matikaisen työpäivät muodostuvat asiakastapaamisista, tarjouskäynneistä, hallinnollisista tehtävistä, palavereista ja rekrytoinnista.

– Arki on hyvin vaihtelevaa ja olen kaikkien tukena ja apuna. Minulla on huipputiimi ympärillä ja se on kaiken A ja O, toteaa Matikainen.

Ison konsernin tuki luo turvaa

Yrityskaupat on vaatinut uralla paljon ja samalla motivoineet entisestään. KK-Kylmäpalvelu Oy muodostuu kahdesta eri yrityksestä; Salon Kylmäpojat Oy:stä ja KK-Kylmäpalvelu Oy:stä.

– Assemblin toi uutta energiaa vuonna 2020 ja olemme päässeet tutustumaan isoon konserniin. Kun vuonna 2013 pohdittiin tulevaa ja tehtiin budjetteja saunan lauteilla, niin nykyään on iso joukko tukena ja yllätyksiä ei niinkään tule. KK-Kylmäpalvelu on yksi markkinoiden suurimmista ainoastaan kylmälaitteiden huolto- ja korjauspalveluihin erikoistuneista yrityksistä. Yritys on palvellut asiakkaitaan kylmätekniikan parissa jo yli 20 vuoden ajan.

KK-Kylmäpalvelut tarjoaa kattavia kylmälaitepalveluita kuten kylmä- ja jäähdytyslaitteiden huolto- ja korjaustöitä sekä kylmä- ja pakastehuoneiden ja -kaappien myyntiä ja asennuksia. Yritys työllistää liki 30 henkilöä ja liikevaihto on 4,6 M €. Yrityksien toimipisteet ovat Espoossa ja Salossa.  Yritysten suurimmat asiakassegmentit ovat kunnat ja kaupungit, ravintolat ja suurtalouskeittiöt, palvelutalot, teollisuus ja kaupanalan yritykset. Heidän osaamisensa kylmäpuolella on huippuluokkaa ja työntekijät ovat erityisen sitoutuneita ja innostuneesti mukana koko yritystoiminnassa.

Miksi tehdä muuta, kun voi tehdä kylmätekniikkaa?

Matikainen toimii myös työpaikkaohjaajana ja panostaa vahvasti oppilaitosyhteistyöhön. Matikainen suosittelee jatkuvaa kouluttautumista ja on itsekin opiskellut muun muassa yritysjohtamisen ammattitutkinnon työn ohella. Kylmäala on jatkuvasti kasvava ala ja tekijöitä kaivataan lisää.

– Olemme kouluttaneet taksikuskista, kassatyöntekijästä ja monista muista alan vaihtajista päteviä kylmäasentajia. Sähkö- tai putkipuolen kokemuksesta on toki hyötyä, mutta asenne ratkaisee. Miksi tehdä muuta, kun voin tehdä kylmätekniikkaa, kertoo Matikainen.

Maastopyöräily on koko perheen laji

Työn vastapainona Matikainen nauttii ajastaan luonnossa perheen kanssa. Maastopyöräily on Matikaisen suuri intohimo ja lajin harrastuksen ohella Matikainen myös ohjaa nuoria lajin parissa. Harrastus on vienyt koko perheen mukanaan. Kesällä tulee myös käytyä kalassa, metsästettyä ja muutenkin liikuttua luonnossa.

Lisätietoja

KK-Kylmäpalvelut
Mikko Matikainen
Toimitusjohtaja
mikko@kk-kylmapalvelut.fi
p. 020 155 6862

Aika päivittää kylmälaitteet? Tarvetta kylmälaitteen huollolle? Tilaa paikalle ammattitaitoinen, luotettava ja ystävällisesti palveleva kylmätekniikan asiantuntija.

Assemblin
Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on 1 MRD euroa, ja palveluksessamme on lähes 7 000 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.