Kultainen kypärä myönnettiin Assemblin Oy:lle

Tiedote

Kultainen kypärä -työturvallisuuskilpailu on ratkennut. Voittajaksi selvisi Assemblin Oy – toimitusjohtaja Jukka Jäppinen vastaanotti palkinnon Talotekniikka-Treffien yhteydessä 6.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tänä vuonna kilpailuehdotuksissa korostuivat johdon sitoutuminen ja henkilöstön osallistaminen työturvallisuusasioihin.

LVI TU Assemblin

Kuva: Kultainen kypärä myönnettiin Assemblin Oy:lle. Kypärän nouti Jukka Jäppinen Valinnan perusteena oli määrätietoinen toiminta työturvallisuuden liittämiseksi osaksi yrityskulttuuria ja johtamisjärjestelmiä.

Kultainen kypärä -työturvallisuuskilpailu on LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n ja vakuutusyhtiö Fennian joka toinen vuosi järjestämä kilpailu. Sen tarkoituksena on edistää LVI-alan työympäristöjen turvallisuutta ja antaa tunnustusta työturvallisuuden hyvin hoitaneille yrityksille.

Työturvallisuus on nähtävä osana liiketoimintaa

Assemblinin valinnan perusteluna oli määrätietoinen toiminta työturvallisuuden liittämiseksi osaksi yrityskulttuuria ja johtamisjärjestelmiä. Erityisesti tiedonvälityksen ja esihenkilöiden roolia on onnistuneesti kehitetty. Työtapaturmista johtuvien sairauspoissaoloihin ja tapahtumien selvittelyihin kuluvaa aikaa on seurattu ja mikä tärkeintä, sitä saatu vähennettyä.

– Työnjohdon rooli on aivan ratkaiseva työturvallisuuden kehittämisessä ja myös ylläpitämisessä. Juuri se on luonut vankan pohjan Assemblinin työturvallisuuskulttuurille, kertoo asiantuntija Kimmo Nurmela LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TY ry:stä.

Keskeistä on myös henkilöstön sitouttaminen työturvallisuuteen. Annettuja ohjeita ja määräyksiä on noudatettava, koska ainoastaan niiden avulla työtapaturmat saadaan vähenemään. Tavoitteiden asettaminen ja julkilausumien jakaminen eivät vielä riitä; tarvitaan ihmisten ohjaamista ja motivointia.

– Olemme asettaneet mitattavat tavoitteet jokaiselle henkilöstöryhmälle ja lisänneet johtoryhmän työturvallisuuskierroksia. Tavoitteita seurataan kuukausittain mm. aulanäytöllä ja kuukausikatsauksissa. Työturvallisuus on tuotu arjen tekemiseen, kertoo toimitusjohtaja Jukka Jäppinen Assemblin Oy:stä.

Yhteystiedot


Assemblin Oy
Toimitusjohtaja
Jukka Jäppinen
p. 050 390 1436
jukka.jappinen@assemblin.fi

LVI-Tekniset Urakoitsijat
LVI-TU ry: asiantuntija
Kimmo Nurmela
p. 040 300 5525
kimmo.nurmela@lvi-tu.fi 

Fennia
Riskipäällikkö
Sampo Holm
p. 040 354 8576
sampo.holm@fennia.fi

Assemblin

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on 1 MRD euroa, ja palveluksessamme on yli 6 300 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla.