KOy Helsingin Paciuksenkatu 29:n ympäristöpäästöjä pienemmäksi

KOy Helsingin Paciuksenkatu 29:ssä toteutetaan laajamittainen talotekniikan perusparannushanke. Rakennuksen energiatehokkuutta halutaan merkittävästi parantaa ja sitä kautta vähentää ympäristöpäästöjä investoimalla muun muassa energiankierrätysjärjestelmään. Hankkeen toteuttaa Assemblin Oy.

Kiinteistö Oy Helsingin Paciuksenkatu 29 sijaitsee näkyvällä paikalla Meilahdessa Mannerheimintien ja Huopalahdentien yhdistävän Paciuksenkadun varrella. Kiinteistön hukkaenergian hyödyntämisen potentiaali on merkittävä ja hankkeessa toteutettavien muutostöiden avulla järjestelmät saadaan toimimaan energiatehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Kiinteistön omistaa S-Pankki Toimitila Erikoissijoitusrahasto.

CO2-päästöt pienenevät

Suurin ja merkittävin toteutettava järjestelmä hankkeessa on lämpöpumppujärjestelmä, joka pystyy keräämään maksimaalisesti lämpöenergiaa kiinteistön jäähdytysjärjestelmän lauhteesta sekä rakennuksen poistoilmasta ja hyödyntämään sitä tuloilman lämmityksessä. Hankkeen pääurakoitsijavastuu on Assemblin Oy:llä.

Palveluprojekteissa olemme vahvoja. Meidän tiimillämme on paljon asiantuntijuutta sekä ketteryyttä toimia kiperienkin tilanteiden edessä ratkaisukeskeisesti. Kiinteistö, joka on käytössä koko hankkeen ajan, vaatii asiakaslähtöisyyttä koko tiimiltä, toteaa liiketoimintajohtaja Mirka Vesaniemi Assemblinilta.

Hankkeessa peruskorjataan ilmanvaihtokoneet, huippuimurit vaihdetaan LTO-malleihin, lämmönjakokeskus sekä lämmitys- ja jäähdytysverkostojen säätöventtiilit uusitaan ja verkosto tasapainotetaan. Myös nestejäähdyttimet uusitaan energiaystävällisimpiin malleihin. Rakennuksessa saneerataan vedenjäähdytyskone, jota käytetään myös poistoilmalämpöpumppuna olosuhteiden salliessa. Poistoilmalämpöpumppukäytöllä kerätään energiaa jäteilmasta IV-LTO-verkoston kautta, jota hyödynnetään tuloilman esilämmitykseen. Investointien avulla kokonaisenergiansäästön arvioidaan olevan jatkossa 297 MWh vuodessa, jolloin kiinteistön CO2-päästöt pienenevät jopa 52 tonnia vuositasolla.

– Hienoa, että Paciuksenkatu 29 taloon saadaan nykyaikainen talotekniikka, joka tukee vuokralaisten viihtyisyyttä ja hyvinvointia. Hankkeessa tehdään tarvittavat toimet talotekniikkaan, jotta järjestelmät toimivat energiatehokkaasti parhaalla mahdollisella tavalla. Talotekniikan parannuksella on myös merkittävä parannus talon hiilijalanjäljen pienentämiseen, toteaa S-Pankki Kiinteistöt Oy:n ylläpitopäällikkö Aki Paavola.

Hanke on käynnistynyt maaliskuussa 2023 ja kokonaisuudessaan talotekniset työt valmistuvat vuoden 2023 loppuun mennessä.

Kohteen kuvat: S-Pankki

Lisätietoja

Kohdekyselyt
Mirka Vesaniemi
mirka.vesaniemi@assemblin.fi
p. 040 566 9929

Palveluprojektit
Matti Hirvonen
matti.hirvonen@assemblin.fi
p. 044 410 3979

Assemblin

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on yli 1,3 MRD euroa, ja palveluksessamme on 7 000 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi. KK-Kylmäpalvelu Oy, Salon Kylmäpojat Oy, Suomen Teollisuuskylmä Oy, Eltex Sähkö ja Automaatio Oy ja Trentec Oy ovat Assemblin Oy:n tytäryrityksiä.