kluuvikatu rakennus

Kluuvikatu 3:een energiakierrätysjärjestelmä

Helsingin keskustassa sijaitsevaan toimitilakiinteistöön Kluuvikatu 3:een toteutetaan energiatehokkuushanke. Hankkeen päätarkoituksena on rakentaa energiankierrätysjärjestelmä. Assemblin on valittu toteuttamaan kohteen urakkatyöt.

Jutun kuvituskuvat: Newsec Property Asset Management Finland Oy

Kulttuurihistoriallisesti arvokas toimitilakiinteistö Kluuvikatu 3 sijaitsee Helsingin keskustassa Aleksanterinkadun ja Kluuvikadun kulmassa. Kiinteistön on alun perin rakennuttanut Karl Fazer ja se on valmistunut vuonna 1930. Arkkitehti Gösta Juslénin piirtämä rakennus edustaa 1920-luvulle ominaista suuntausta, jonka piirteisiin kuului juhlava ja samalla yksinkertainen monumentaalisuus.

Kluuvikatu 3:n modernit ja laadukkaat toimitilat vastaavat nykypäivän vaatimustasoa. Arvokiinteistössä on toimisto- ja liiketiloja seitsemässä kerroksessa. Kohteen kivijalassa sijaitsee kaikkien tuntema Fazerin kahvila, joka on yksi kaupungin suosituimmista kohtauspaikoista. Kiinteistön manageerauksesta vastaa Newsec Property Asset Management Finland Oy. Kiinteistössä on lattiapinta-alaa yli 8 300 neliömetriä.

Energiatehokkuutta ja lisää toimintavarmuutta

Kluuvikatu 3:n kiinteistöön toteutetaan energiatehokkuushanke, jossa rakennuksen energiatehokkuutta parannetaan merkittävästi sekä vähennetään ympäristöpäästöjä investoimalla energiankierrätysjärjestelmään. Hankkeen pääurakoitsijana ja toteuttajana toimii Assemblin.

Hankkeen päätarkoituksena on rakentaa energiankierrätysjärjestelmä, jossa energiaa kerätään poistoilmasta ja tehdään kylmää jäähdytysverkkoon. Lämpöpumpulla tuotettu lämpö viedään lämmönjakokeskukseen. Tähän liittyen nykyinen lämmönjakokeskus sekä kaksi tuloilmakonetta uusitaan kokonaisuudessaan. Energiankierrätysjärjestelmästä tehdään yhteys nykyiseen kaukojäähdytykseen; talvikaudella LTO-verkostosta otetaan lämpöpumppujen kautta energiaa talteen ja tämä hyödynnetään lämpöpumppujen kautta lämmitys- ja IV-verkostoihin. Hankkeen yhteydessä toteutetaan myös erillisenä KVR-urakkana aurinkosähköjärjestelmä.

Hanke on käynnistynyt loppuvuodesta 2023 ja valmistuu loppukeväästä 2024. Hankkeen suunnittelusta on vastannut Granlund. 

Lisätietoja


Palveluprojektit
Matti Hirvonen
matti.hirvonen@assemblin.fi
Puh. 044 410 3979

Assemblin

Assemblin Finland tavoittelee kohti yhteistä päämäärää – olemme vuoteen 2027 mennessä rakennusten vihreän siirtymän #1 toteuttaja Suomessa. Assemblin Finlandiin kuuluvat Assemblin Oy tytäryhtiöineen, Tom Allen Senera tytäryhtiöineen ja Fidelix tytäryhtiöineen. Suomessa meitä on yli 800 ammattilaista 13 eri yrityksessä. Yhdessä teemme yli 190 M€ liikevaihtoa ja meidät löytää kymmeniltä eri paikkakunnilta. Ammattitaitomme kattaa kaiken energiasaneerauksista rakennusautomaatio- ja lämpöpumppuratkaisuihin.