Kanavaranta 1:n talotekniset vuosihuollot Assemblinille

Uutinen

Alvar Aallon suunnittelema toimistotalo ”Sokeripala” on Suomen tunnetuimpia toimistorakennuksia. Yli 10 000 neliömetrin kokoinen historiallinen kohde sijaitsee Helsingin keskustassa, joka kätkee marmorikuoren sisälle pysähdyttäviä yksityiskohtia ja upeita arkkitehtonisia ratkaisuja. Kiinteistön historiallisenkin arvon vuoksi kohdetta ylläpidetään ja huolletaan pieteetillä. Vuoden 2022 syyskuusta alkaen Assemblin vastaa kiinteistön taloteknisistä vuosihuolloista.

Kohteen kuva:  Newsec Property Asset Management Finland Oy

Kanavaranta 1 sijaitsee Helsingin kauppatorin läheisyydessä ja kiinteistö on toiminut yhden ja saman yrityksen toimistorakennuksena viimeiset 60 vuotta. Nyt kiinteistö on vapautunut vuokramarkkinoille Stora Enson muutettua muihin tiloihin. Kiinteistön omistaa saksalainen kiinteistösijoitusrahasto Deka Immobilien WestInvest-InterSelect. Dekan edustajana Suomessa ja Kanavaranta 1:n kiinteistömanagerina toimii Newsec Property Asset Management Finland Oy. Kohde on suojeltu ainutlaatuisten arkkitehtonisten ja kansallisten perintöarvojensa takia vuonna 2010 ja sillä on myös BREEM-ympäristösertifikaatti.

Noin 10 vuotta sitten kiinteistössä toteutettiin laajamittainen peruskorjaushanke, jossa uudistettiin muun muassa taloteknisiä järjestelmiä vastaamaan nykyajan tarpeisiin. Kiinteistön käyttöikää pidennetään entisestään huoltamalla säännöllisesti kohteen taloteknisiä järjestelmiä samalla parantaen myös energiatehokkuutta.

Uudeksi vuosihuoltokumppaniksi on valittu Assemblin. Assemblin vastaa Kanavaranta 1:n putki-, ilmanvaihto-, sähkö-, sprinkleri-, jäähdytys-, rakennusautomaatio-, turva- ja palojärjestelmien sekä väestönsuojan vuosihuolloista. Hyvin hoidetuilla ja laadukkailla taloteknisillä vuosihuolloilla varmistetaan laitteistojen toimivuus ja myös vähennetään mahdollisia vikatilanteita.

Assemblinin referenssiportfoliossa on useita merkittäviä, historiallisia ja arvokkaita kohteita. Assemblin on ollut mukana muun muassa Helsingin yliopiston päärakennuksessa, Eduskuntatalossa ja Rautatalossa. Alan parhaiden ammattilaisten voimin Kanavaranta 1 säilyttää toimivuutensa tulevaisuudessakin seuraaville sukupolville.

Lisätietoja kohteesta saat

Tekniset huoltopalvelut
Etelä-Suomi
Mirka Vesaniemi
mirka.vesaniemi@assemblin.fi
Puh. 040 566 9929

Assemblin

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on 1 MRD euroa, ja palveluksessamme on yli 6 300 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.