IV-asentaja Saska Papinoja: ”Parasta työssäni on työporukka.”

”Parasta työssäni on hyvä ja tiivis työporukka. Saan tosissaan keskittyä omaan työhöni eikä tarvitse murehtia ylimääräisiä, sillä kaikesta mistä sovitaan, niin pidetään kiinni”, toteaa reilu 2 vuotta Assemblinilla IV-asentajana työskennellyt Saska Papinoja.
10 vuotta alalla työskennellyt Papinoja toimii tällä hetkellä kärkimiehenä Sorakatu 5:n kerrostalokohteessa Turussa. Liki 150 asunnon pääurakoitsijana toimii Lujatalo ja LVISA-urakoista vastaa Assemblin Oy.

Saska_Papinoja_Uratarina_3.jpg

Miten päädyit Assemblinille?

– Työskentelin aikaisemmin pienemmässä IV-yrityksessä Turun alueella kahdeksan vuoden ajan. Yhtenä päivänä oltiin työmaalla kahvipöydässä mestareiden kanssa ja siinä juteltiin niitä näitä. Otin puheeksi, että mahdollisesti haluaisin lähteä isompaan yritykseen, missä pääsisi tekemään samaa hommaa urakalla. Yksi mestareista siitä sitten nousi pöydästä ja lähti taukotilasta ulos. Istuttiin muut siinä vielä hetki ja lähdettiin muutkin takaisin työn pariin. Kun olin astumassa ulos, aiemmin lähtenyt mestari ojensi puhelimensa minulle – siellä oli langan päässä Assemblinin Turun IV-työnjohtaja. Juteltiin siinä hetki ja yksi asia johti toiseen ja kuukauden päästä olinkin Assemblinin riveissä töissä. Kyseiselle työmaajohtajalle olen tästä kiitokset lähettänyt. täytyy ehkä tarjota vielä pullakahvit ensi kerralla.

Mikä motivoi sinua työssäsi?

– Kun urakalla tehdään töitä, ei pidä kieltää, etteikö raha motivoisi. Mitä nopeammin ja paremmin työt hoituvat, sitä enemmän tienaa. Kuitenkin suurin motivaattori on oma ammattiylpeys. Aina teen parhaani ja näin tiivis työporukka auttaa minua onnistumaan. Isossa organisaatiossa on myös paljon oheistoimintaa työn lisäksi ja asiat hoituvat jouhevasti ja säntillisesti.

Millainen on sinun työpäiväsi ja mitä työtehtäviä työpäiväsi sisältää?

– Asennustyötä on paljon, mutta nyt kun olen työmaalla kärkimiehenä, niin työnkuva on laaja. Monipuolinen työ pitää mielen virkeänä. Asentajien töiden suunnittelua ja laskentaa, tavaroiden tilauksia oman esihenkilön kautta, palavereita ja muuta työmaanhoitamista. Assemblin myös kouluttaa meitä työntekijöitä, jotta pysytään ajan tasalla. Tuotekoulutukset ovat tärkeitä, sillä laitteet muuttuvat ja meillä täytyy pysyä ammattitaito ajan tasalla.

Suosittelisitko talotekniikka-alaa?

– Ehdottomasti suosittelen alaa! Jos motivaatiota riittää, niin tällä alalla pärjää ja oppii paljon. Kaikki alan niksit ja jipot oppii kyllä tekemällä. Työ on melko itsenäistä, vaikka paljon ollaan asiakkaiden kanssa tekemisissä. Päteviä tekijöitä on hankala löytää, joten niistä pidetään tiukasti kiinni, vaikka alan tilanne näyttäisi epävarmalta.

Yhteydenotot


IV-asentaja

Saska Papinoja
saska.papinoja@assemblin.fi   
Puh. 044 410 3897

Aluejohtaja
Ari Oksanen
ari.oksanen@assemblin.fi  
Puh. 044 230 2384

Assemblin

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on yli 1,3 MRD euroa, ja palveluksessamme on 7 000 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi. KK-Kylmäpalvelu Oy, Salon Kylmäpojat Oy, Suomen Teollisuuskylmä Oy, Eltex Sähkö ja Automaatio Oy ja Trentec Oy ovat Assemblin Oy:n tytäryrityksiä.