Harjulan kampus

Fira rakentaa Harjulan kampuksen Järvenpäähän – LVISA-urakat Assemblinille

Fira Oy ja Järvenpään kaupunki C/O Mestaritoiminta Oy ovat sopineet Harjulan koulun ja päiväkodin toteuttamisesta Järvenpäähän. Talotekniikka-alan täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani Assemblin Oy toteuttaa kohteen LVISA-urakat.

Harjulan kampus rakennetaan puretun Harjulan koulun paikalle Verkkotielle Järvenpäähän. Kohteen rakennustyöt on aloitettu syksyllä 2020 ja kampus otetaan kokonaisuudessaan käyttöön syksyllä 2022. Kampuksen tilat on suunniteltu noin 450 opiskelijalle ja 150 esikoulu- ja päiväkoti-ikäiselle lapselle, jonka oppimisympäristöt on suunniteltu nykyaikaisiksi, helposti muunneltaviksi ja yhteisöllisiksi. Rakennuksen laajuus on noin 6 000 brm2, johon sisältyy noin 1 000 brm2 laajuinen suojeltu, 30-luvulta peräisin oleva vanha osa, joka korjataan perusteellisesti.

– Vanhojen 60- ja 80-luvulla rakennettujen koulurakennusten osoittauduttua koulutoiminnalle soveltumattomiksi ja terveydelle haitallisiksi, ryhdyimme ideoimaan ja valmistelemaan hanketta kaikkia Harjulan asukkaita palvelevaksi Kampukseksi. Monien eri suunnitteluvaiheiden ja käyttäjien huomioiden jälkeen saimme Firan mukaan kehittämään suunnittelua, jotta vaaditut tilat pystytään toteuttamaan hankkeelle esitetyssä budjetissa. Firan kokemus koulurakentamisesta on hyvällä tasolla ja uskomme hyvin alkaneen yhteistyön johtavan laadukkaaseen rakentamiseen, toteaa Mestaritoiminta Oy:n projektipäällikkö Niko Rinne.

Fira Oy toimii Harjulan kampuksen pääurakoitsijana ja hanke toteutetaan yhteistoiminnallisena projektijohtourakkana. Assemblin toteuttaa kohteen LVISA-urakat Firalle.

– Firalle on kertynyt kokemusta koulujen ja päiväkotien rakentamisesta ja voin ilolla todeta, että rakennustyöt käynnistyvät erittäin osaavan, kokeneen ja innostuneen tiimin voimin, kertoo Firan liike- ja toimitilarakentamisen tuotantojohtaja Jyrki Sivén.

Suunnitteluvaiheesta alkaen on kiinnitetty erityistä huomiota kampuksen turvallisuuteen, terveellisyyteen ja energiaratkaisuihin. Harjulan kampuksen lämmitysmuotona käytetään maalämpöä, joka on edullinen, energiatehokas ja ympäristöystävällinen lämmitysratkaisu.

– Assemblin on viime vuosina saanut kokemusta koulurakentamisesta eri kunnissa ja tässä kohteessa pääsemme tuomaan asiantuntemuksemme osaksi talotekniikan suunnittelu- ja toteutusratkaisuja. Firan kanssa olemme rakentaneet sujuvaa yhteistyötä jo vuosia, mikä varmasti näkyy positiivisesti myös tämän hankkeen toteutuksessa, toteaa Assemblin Oy:n talotekniikkaurakoinnin liiketoimintajohtaja Jukka Jäppinen.

Kuva: Luonnoskuva kohteesta Innovarch

Lisätietoja

Assemblin Oy
Jukka Jäppinen
Liiketoimintajohtaja
jukka.jappinen@assemblin.fi
p. 050 390 1436

Fira Oy
Joni Juutinen
Työpäällikkö
joni.juutinen@fira.fi
p. 040 643 4436