Finnish Design Shopin logistiikkahallin LVI-urakat Assemblinille

Turun lentokentän läheisyyteen nousee uusi iso logistiikkakeskus pohjoismaista designia myyvän Finnish Design Shopin käyttöön. Reilun 12 000 neliön kokoiseen logistiikkakeskukseen tulee varastojen lisäksi yhtiön toimisto, noutopiste sekä showroom. Rakennuksen rakentamisesta vastaa NREP Logicenters, kohteen päätoteuttajana toimii YIT. Assemblin Oy toteuttaa kohteeseen ilmavaihto- ja putkityöt.

Tammikuussa 2021 alkanut rakennusprojekti on hyvässä vauhdissa ja tällä hetkellä Assemblinin talotekniikkaurakoinnin asentajat tekevät kohteessa pohjaviemäriasennuksia. Todella tiukassa aikataulussa tehtäviä asennuksia tehdään logistiikkahallissa 10 asentajan voimin. Projektin on määrä valmistua elokuun loppuun mennessä.

”KVR-luontoinen projektimuoto sisältää tässä projektissa myös suunnittelun ohjauksen, sillä aikataulut eivät sallineet suunnitelmien valmiiksi saattamista ennen tekniikkaurakoitsijoiden valintaa”, kertoo Assemblinin Talotekniikkaurakoinnin Turun aluejohtaja Ari Oksanen.

Modernista logistiikkakeskuksesta ei tule tavanomainen halli, vaan sen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota myös muihin kuin logistisiin seikkoihin. Arkkitehtoniset arvot sekä kestävä kehitys ovat olleet suunnittelussa mukana alusta asti. Kahteen kerrokseen rakentuvan logistiikkakeskuksen katolle tulee 600 aurinkopaneelia ja tontille rakentuu 24 maalämpökaivoa.

Kohteen rakennuttaa NREP Logicenters, joka on tunnettu Pohjoismaissa juuri logistiikkakiinteistöjen kehittäjänä. NREP Logicenters tukee hankkeissaan kestävän kehityksen ja rakentamisen periaatteita kaikissa hankkeissaan. Tämän logistiikkakeskuksen rakennushankkeelle haetaan selvitysten jälkeen yhteisen tavoitteen mukaista ympäristösertifikaattia.

Logistiikkakeskuksen pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtiruutu Oy, sen julkisivusuunnittelusta vastaa Avanto Arkkitehdit Oy ja sisustussuunnittelusta Creative Studio Oy.

Finnish Design Shop on Turussa vuonna 2004 perustettu pohjoismaiseen designiin keskittyvä verkkokauppa. Kauppa myy vain aitoja ja alkuperäisiä tuotteita ja sen valikoimassa on yli 250 skandinaaviseen tyyliin sopivaa brändiä, kuten Artek, Iittala ja Marimekko. Yrityksen pääkonttori on Turussa ja sillä on toinen konttori Helsingissä. Finnish Design Shop työllistää tällä hetkellä yli 130 työntekijää.

Jutun kuvituskuva: NREP

Lisätietoja

Talotekniikka
Varsinais-Suomi
Ari Oksanen
ari.oksanen@assemblin.fi
Puh. 044 230 2384