Energiatehokkuustoimenpiteitä Kanavaranta 1:een

Uutinen

Kanavaranta 1:ssä on käynnistetty useita taloteknisiä toimenpiteitä, joilla parannetaan merkittävästi kiinteistön energiatehokkuutta

Alvar Aallon suunnittelema toimistotalo ”Sokeripala” on Suomen tunnetuimpia toimistorakennuksia. Yli 10 000 neliömetrin kokoinen historiallinen kohde sijaitsee Helsingin keskustassa ja kiinteistön historiallisenkin arvon vuoksi kohdetta ylläpidetään ja huolletaan pieteetillä. Loppuvuodesta 2022 kiinteistössä on käynnistetty useita taloteknisiä toimenpiteitä, joilla parannetaan merkittävästi kiinteistön energiatehokkuutta.

Kohteen kuva:  Newsec Property Asset Management Finland Oy

Kanavaranta 1 sijaitsee Helsingin kauppatorin läheisyydessä ja kiinteistön omistaa saksalainen kiinteistösijoitusrahasto Deka Immobilien WestInvest-InterSelect. Dekan edustajana Suomessa ja Kanavaranta 1:n kiinteistömanagerina toimii Newsec Property Asset Management Finland Oy.

Kiinteistö toimii toimistokiinteistönä ja yli 10 000 neliömetrin kokoisesta rakennuksesta on etsitty yhdessä kiinteistömanagerin, suunnittelijoiden ja huollon kanssa mahdollisia ratkaisuja, joilla pystyttäisiin vähentämään sähkönkulutusta, kehittämään kiinteistön energiatehokkuutta ja parantamaan vuokralaisviihtyvyyttä sekä entisestään modernisoida talotekniikkaa. 

Pienenergiatehokkuushanke ATK-tiloihin – hukkalämmöt talteen

Kiinteistön ATK-tilan laitteistoista muodostuu paljon hukkalämpöä, joka päätettiin hyödyntää kiinteistön parkkihallin lämmitykseen. Hanke käynnistyi syksyllä 2022 suunnittelulla ja kilpailutuksella ja pienenergiatehokkuushankkeen toteuttajaksi valittiin Assemblin. Hanke toteutettiin loppuvuodesta, joka kesti kokonaisuudessaan kolme viikkoa. 

Teknisissä ratkaisuissa ATK-tilan jäähdytys eriytettiin omaksi piiriksi, jolloin tilan lauhdelämpö pystytään hyödyntämään ottamalla lämpöä tilasta ja uudelleenpuhaltamaan lämpö parkkihalliin. Tätä varten autohalliin asennettiin uusi kiertoilmapuhallin, joka kytkettiin ATK-tilan jäähdytyspiirin paluuverkostoon.

Energiatehokkuuden lisäksi pienenergiatehokkuushankkeella lisätään myös itse ATK-tilan jäähdytyksen toimintavarmuutta, koska nyt jäähdytyksellä on oma erillinen verkostonsa ja uudet laitteistot ovat kestävämpiä sekä luotettavampia toimivuudeltaan.

Rakennusautomaation päivitys uuteen

Pienenergiatehokkuushankkeen rinnalla kohteeseen on toteutettu Assemblinin sisaryhtiön Fidelixin toimesta rakennusautomaatiojärjestelmän saneerausta. Vanhentuneet automaatiojärjestelmät eivät enää palvelleet yhtä tehokkaasti, joten osaltaan siksi järjestelmät päätettiin päivittää uusiin ja ajanmukaisiin järjestelmiin.

Rakennusautomaatiojärjestelmien uusinta aloitettiin lokakuussa 2022 ja kohteen automaatiourakka valmistuu helmikuun 2023 loppuun mennessä. Urakassa vanha automaatiojärjestelmä vaihdetaan Fidelixin järjestelmään, joka sisältää myös WebVision valvomo-ohjelmiston. Alakeskusten saneerausten lisäksi Fidelix uusii myös osan vanhoiksi käyneistä kenttälaitteista. Automaatiojärjestelmän uusimisella säästetään energiaa, helpotetaan kiinteistön ylläpitoa sekä lisätään kiinteistön käyttäjien viihtyvyyttä.

Kiinteistö on suojeltu ainutlaatuisten arkkitehtonisten ja kansallisten perintöarvojensa takia ja kaikissa toteutetuissa ratkaisuissa on otettu suojelupäätös huomioon.

Yhteystiedot


Newsec
Jarno Aalto
Property Manager
jarno.aalto@newsec.fi 

Assemblin Oy
Mirka Vesaniemi
mirka.vesaniemi@assemblin.fi 
p. 044 566 9929

Assemblin

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on 1 MRD euroa, ja palveluksessamme on yli 6 300 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla.