Assemblin toteuttaa Vähärauman koulun automaatiourakan

Vähärauman koulun rakennustyöt ovat käynnistyneet keväällä 2021. Projekti sai alkunsa syksyllä 2019, kun vanha koulu purettiin ja samalle paikalle tehtiin myöhemmin uuden koulun pohjatyöt. Assemblin toimii uudishankkeessa rakennusautomaatiourakoitsijana.

Vähärauman koulun uudishankkeeseen kuuluu koulutilojen lisäksi tilat myös kirjastolle ja hammashoitopalveluille, jotka palvelevat kaikkia alueen asukkaita. Kokonaisuutta kutsutaankin nimellä Vähärauman monitoimitalo. Monitoimitalossa on erilaisia tiloja, jotka mahdollistavat käytön myös kouluajan ulkopuolella sekä liikuntasali, joka palvelee koulujen lisäksi iltaisin kaupungin asukkaiden harrastustoimintaa. Kaksikerroksinen kiinteistö on kooltaan 6339 m2.

Rakennusautomaatiotyöt on aloitettu työmaalla toukokuussa 2021 ja niiden on määrä valmistua vuoden 2022 elokuussa. Työmaan automaatiourakasta vastaa Assemblinin Porin automaatioyksikkö.

Assemblin toteuttaa rakennusautomaatiourakat aina asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Etusijalla on järjestelmien käytettävyys ja tarpeenmukaisuus. Tähän kohteeseen toteutetaan RAU-järjestelmä, jossa on noin 1000 IO- / väyläpistettä. Assemblinilla on SETI Oy:n myöntämä RAU-pätevyys, joka myönnetään yrityksille, joka asentavat ja/tai ylläpitävät rakennusautomaatiojärjestelmiä sekä täyttävät vaadittavat RAU-urakoitsijakriteerit.

Yhteistyö Porin kaupungin kanssa jatkuu

Vähärauman monitoimitalon rakennuttaja Porin kaupunki on Assemblinille tuttu yhteistyökumppani. Assemblin on hyväksytty järjestelmätoimittaja ja tuli valituksi urakkakilpailussa tälläkin kertaa.

– Olemme toteuttaneet jo pitkään Porin kaupungille keskitettyä rakennusautomaatiojärjestelmää, johon on liitetty useita kaupungin kiinteistöjä. Vähärauman koulu tullaan liittämään osaksi tätä järjestelmää, kertoo aluepäällikkö Reima Nurmi Assemblinilta.

Tässä rakennushankkeessa noudatetaan kosteudenhallinnan Kuivaketju 10 -toimintamallia sekä Terve Talo -kriteereitä, joiden avulla pyritään varmistamaan rakentamisen laatu koko hankkeen ajan.

– Suunnittelun ja rakentamisen eri vaiheita valvotaan erittäin tarkasti toimivan, turvallisen ja laadukkaan lopputuloksen saavuttamiseksi, kertoo rakennuttajainsinööri Miika Pennanen Porin kaupungilta.

Lisätietoja

Rakennusautomaatio
Varsinais-Suomi
Reima Nurmi
reima.nurmi@assemblin.fi
Puh. 050 469 5586

Jutun kuvituskuvat: Porin kaupunki