Assemblin toteuttaa Castréninkatu 3:n LVISA-urakat

Tiedote

Helsingin Kalliossa osoitteessa Castréninkatu 3 on käynnistynyt helmikuussa 2022 peruskorjaus. Kiinteistön omistaa SATO ja kohteen pääurakoitsijana toimii Veljekset Nuutinen Oy. Assemblin Oy toteuttaa kerrostalon LVISA-urakat.

Castreninkatu 3 SATO

Kuva: SATOn vuokrakerrostalo Kalliossa peruskorjaukseen, pääurakoisijana Veljekset Nuutinen Oy (kuva: Sato Oyj)

Castréninkatu 3 kätkee sisäänsä 1–3 huoneen perinteisiä kaupunkikoteja. Kerrostalo on valmistunut vuonna 1939, liki 80 vuotta sitten. Kerrostalon peruskorjaus on aloitettu jo alkuvuodesta 2022 ja valmistumisaikataulu kohteelle on noin 1,5 vuotta. Laajamittaisessa peruskorjauksessa työn alla on kaikki talotekniikasta huoneistomuotoihin saakka.

Peruskorjauksessa kerrostalon asuntojen huoneistot remontoidaan kokonaisuudessaan – keittiöt, kylpyhuoneet sekä asuinhuoneet peruskorjataan kaikkea tekniikan myöten. Myös kiinteistön porrastilat, yleiset tilat ja irtainvarastot kokevat muutoksia. Irtainvarasto siirretään kokonaisuudessaan kylmäullakolta lämpimään kellariin ja kerrostaloon rakennetaan täysin uusi pesula ja saunaosasto. Kerrostalon huoneistojakauma muuttuu ja peruskorjauksen jälkeen kerrostalossa on yhteensä 95 asuntoa, viisi asuntoa enemmän kuin ennen peruskorjausta.

Tässä kohteessa Assemblin Oy on valittu toteuttamaan kohteen talotekniikkatyöt; Helsingin talotekniikkaurakointi tekee kaikki putki-, ilmanvaihto- ja sähkötyöt. Rakennusautomaation toteuttaa Assemblin-konserniin kuuluva Fidelix Oy.

Castréninkadun peruskorjauksessa kerrostalon painovoimainen ilmanvaihto muutetaan keskitetyksi tulo-poistoilmanvaihdoksi, jossa on myös lämmöntalteenotto. Lisäksi patteriverkosto tasapainotetaan ja taloautomaatioon lisätään tekoälyä ja IoT-anturointeja. Samalla kun lämpö otetaan poistoilmasta talteen, se siirretään sisään puhallettavaan ilmaan, jolloin myös asumismukavuus paranee ja energiatehokkuus paranee.

Yhteystiedot


Assemblin Oy
LVI-urakointi
Teemu Karpasuo
teemu.karpasuo@assemblin.fi
Puh. 044 410 3720

Assemblin Oy
Sähköurakointi
Jussi Kitusuo
jussi.kitusuo@assemblin.fi
Puh. 040 843 7806

Veljekset Nuutinen Oy
Saku Laukkanen
Tuotantojohtaja
+358 50 309 7720
saku.laukkanen@venue.fi 

Veljekset Nuutinen Oy

Veljekset Nuutinen Oy on pääkaupunkiseudulla toimiva korjausrakentamiseen keskittynyt yritys, joka toimii projekteissa pääurakoitsijana. Yritys työllistää yli 60 työntekijää ja sen liikevaihto on yli 40 M€

Assemblin

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on 1 MRD euroa, ja palveluksessamme on yli 6 300 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla.