Assemblin toteuttaa Bonavalle usean kohteen LVIA-urakat Delfiinikortteleissa

Bonava rakennuttaa Helsingin Vuosaaressa mittavaa uutta korttelikokonaisuutta. Delfiinikortteli muodostuu kolmesta asuinkorttelista, joista Bonava rakennuttaa keskimmäisen. Kortteliin rakentuu korkeita asuinkerrostaloja ja pysäköintihalli. Assemblin toteuttaa korttelin As Oy Sitadelli 1, Sitadelli 2 ja Berthan Portin pysäköinti -nimisten kohteiden LVIA-urakat.

Bonavan Delfiinikorttelin kohteet sijaitsevat keskimmäisessä, Bertha Pauligin kadun, Gustav Pauligin kadun sekä Vuotien rajaamassa korttelissa. Kortteli koostuu veistoksellisista rakennuksista, jotka muodostavat keskelle maljamaisen pihatilan. Pihatilaa rajaavat myöhemmin toteutettavat kahdeksankerroksiset rakennukset. Kaksikerroksinen pysäköintihalli sijaitsee pihan alla.

Assemblin Oy:n Talotekniikka- ja Rakennusautomaatiourakointi on valittu toteuttamaan korkeiden asuinkerrostalojen ja pysäköintihallin lämpö-, vesi-, ilma- ja automaatiourakat. Urakointiyksiköt ovat aloittaneet kohteessa huhtikuussa 2021 ja kohteet valmistuvat porrastetusti, joista ensimmäinen As Oy Sitadelli 1 valmistuu vuonna 2022.

Sitadelli 1 -talossa on 14 kerrosta ja 110 asuntoa, Sitadelli 2:ssa puolestaan 16 kerrosta ja 138 asuntoa. Autohalli palvelee molempia valmistuvia taloja sekä tulevia uusia taloja.

– Talojen korkeus tuo projektiin teknisessä mielessä omat haasteensa, sillä Suomessa rakennetaan harvoin näin korkeita asuintaloja. Bonavan ja Assemblinin aikaisemmat yhteistyöprojektit ovat sujuneet mallikkaasti, joten tähänkin urakkaan on lähdetty hyvässä yhteistyössä, toteaa Assemblinin Talotekniikkaurakoinnin LVI-yksikönpäällikkö Teemu Karpasuo.

Korkeissa taloissa on uudenlaisia ratkaisuja, kuten se, että kaikissa asunnoissa on lattialämmitys. Se luo väljyyttä ikkunaseinille ja mahdollistaa tavallista korkeammat ikkunapinnat kaikkiin huoneistoihin. Myös rakennusten hiilijalanjälkeen on kiinnitetty huomiota ja talojen kattopinnoille asennetaan laajalti aurinkokeräimiä. Lisäksi lännen suuntaisille julkisivuille asennetaan aurinkokeräimiä. Näin rakennuksien hiilijalanjälki on pienempi.

Lisätietoja

Assemblin Oy
Teemu Karpasuo
teemu.karpasuo@assemblin.fi
p. 044 410 3720

Jutun kuvituskuva: Bonava