Assemblin toteuttaa automaatiourakan Inexin uuteen terminaaliin

S-ryhmä rakennuttaa uuden terminaalin INEX Partners Oy:n käyttöön Liedon kuntaan Avantin logistiikkakeskittymään. Uudesta terminaalista toimitetaan asiakkaille samalla kertaa pakasteita, kylmätuotteita ja huoneenlämmössä säilyviä tuotteita koko Lounais-Suomen alueelle aina Raumalta saaristoon ja Salon seudulle saakka. Assemblin Oy:n Turun rakennusautomaatioyksikkö toteuttaa terminaalin rakennusautomaatiourakan.

Ahtonkaarella sijaitseva terminaali on haastava kohde ja se vaatii monimutkaista talotekniikkaa. Kohde varustetaan rakennusautomaatiojärjestelmällä, johon liitetään noin 600 pistettä. Rakennusautomaatiojärjestelmällä säädetään ja valvotaan kiinteistön eri tilojen olosuhteita monipuolisen olosuhdeanturoinnin avulla. Näiden avulla seurataan muun muassa rakennuksen lämpötilaa, kosteutta ja hiilidioksidipitoisuuksia etävalvonnan kautta.

Rakennuksessa on myös pakkastila, jonka jatkuva toimintavarmuus on erittäin tärkeää, eikä kylmäketju saa katketa missään vaiheessa. Terminaalirakennuksen kerrosala on noin 7 500 neliömetriä ja tilavuus yli 60 000 kuutiometriä.

Rakennuttajalle vihreät arvot ovat tärkeitä ja ne ovat avainasemassa kohteen teknisissä ratkaisuissa. Rakennuksen lämmittämisessä ja jäähdyttämisessä hyödynnetään maalämpö ja omaa aurinkopaneelijärjestelmää.

Terminaalin rakennustyöt on aloitettu kesällä 2021 ja urakka onkin jo hyvässä vauhdissa. Assemblinin rakennusautomaatiourakan osuus käynnistyi elokuussa 2021. Koko rakennuksen on tarkoitus valmistua syksyllä 2022. Kohteen pääurakoitsijana toimii Turun Teollisuuden Rakentajat Oy.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Siltanen ja Laakso Oy

Lisätietoja kohteesta

Rakennusautomaatio
Varsinais-Suomi
Reima Nurmi
reima.nurmi@assemblin.fi
Puh. 050 469 5586

Assemblin

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on 1 MRD euroa, ja palveluksessamme on yli 6 300 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.