Assemblin asentajat talvella

Assemblin Oy uudistaa organisaatiotaan

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Assemblin-konsernin liikevaihto on yli 1,3 MRD euroa, ja yrityksessä työskentelee noin 7 000 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Suomessa Assemblin muodostuu kolmesta eri yrityksestä tytäryhtiöineen, joita ovat Assemblin, Fidelix ja Tom Allen Senera.

Assemblin on keskittynyt energia- ja olosuhdehankkeisiin, huoltoon sekä urakointiin, että pieniin urakkatoteutuksiin. Alkuvuodesta 2023 Assemblin Oy on muuttanut rakennettaan ja perustanut uuden yksikön nimeltä Palveluprojektit.

– Olemme uudelleentarkastelleet yritysrakennettamme ja sitä, miten pystyisimme entisestään palvelemaan ja vastamaan asiakkaidemme uudistuneisiin tarpeisiin paremmin. Palveluprojektit ovat aina olleet osa meitä, mutta nyt muodostimme myös oman yksikön pienille ja keskisuurille projekteille, toteaa Assemblin Oy:n toimitusjohtaja Jukka Jäppinen.

Palveluprojektien yksikönpäälliköksi on siirtynyt LV-urakoinnin yksikönpäällikkö Matti Hirvonen. Hirvonen raportoi Assemblinin taloteknisten palveluiden liiketoimintajohtaja Mirka Vesaniemelle.

–  On ollut mahtavaa saada Matti vetämään tätä yksikköä. Olemme ensiluokkaisia palveluprojekteissa, joista olemme saaneet paljon hyvää palautetta asiakaskunnaltamme, kertoo liiketoimintajohtaja Mirka Vesaniemi.

Projektit palveluna – asiakasta kuunnellen

Palveluprojektiyksikössä Assemblinin asiakkaat saavat talotekniset kokonaisratkaisut ja rakentamisen palvelut avaimet käteen-ratkaisuna. Yksikkö keskittyy energiaparannusratkaisuihin, modernisointeihin ja saneerauksiin kaikkiin rakennuksiin toteuttaen LVISA-tekniikkaa sekä kylmä- ja sprinklerijärjestelmiä, että palo- ja turvaratkaisuja energiatehokkaasti.

Palveluprojektiorganisaatiossa asiakas ja asiakkaan kiinteistökannan tarpeet ovat kaiken lähtökohta.

– Haluamme, että kiinteistöt ovat kestäviä, käyttäjäystävällisiä sekä energiatehokkaita, jotta kiinteistön loppukäyttäjät viihtyvät sekä kiinteistönomistajat tietävät kiinteistökantansa toimivan juuri niin kuin niiden pitääkin, toteavat Mirka Vesaniemi ja Matti Hirvonen yhdessä tuumin.

Palveluprojekteja ovat esimerkiksi VJK- ja IV-konesaneeraukset, sähkösaneeraukset, tilamuutokset, perusparanukset ja energia- ja olosuhdehankkeet.

Pidetään huolta kiinteistöistä

Uudisrakentaminen on merkittävä osa rakennusalaa ja nyt gryndituotannon aloitukset ovat lähes pysähtyneet. Talotekniikka on kuitenkin paljon muutakin kuin uudisrakentamista ja kaikkien toteutuksien eivät tarvitse olla suuria. Pienilläkin muutoksilla pystytään merkittävästi parantamaan kiinteistöjen kuntoa, hoidettavuutta ja parantamaan merkittävästi energiatehokkuutta.

– Assemblin pitää huolen kiinteistön sydämestä, talotekniikasta, satojen ammattilaisten voimin. Meidän Palveluprojektiorganisaatio pystyy toteuttamaan kaikki työt aina suunnittelusta toteutukseen sekä rakennustöihin, että huoltoon. Keskittämällä koko kokonaisuuden yhdelle toimijalle asiakaskuntamme pystyy saavuttamaan tehokkuutta, kustannussäästöjä ja vähentämään kommunikaatiokatkoksia, toteaa liiketoimintajohtaja Mirka Vesaniemi.

Ota yhteyttä

Palveluprojektit
Matti Hirvonen
matti.hirvonen@assemblin.fi   
Puh. 044 410 3979

Tekniset Palvelut
Mirka Vesaniemi
mirka.vesaniemi@assemblin.fi  
Puh. 040 566 9929

Assemblin

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on yli 1,3 MRD euroa, ja palveluksessamme on 7 000 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi. KK-Kylmäpalvelu Oy, Salon Kylmäpojat Oy, Suomen Teollisuuskylmä Oy, Eltex Sähkö ja Automaatio Oy ja Trentec Oy ovat Assemblin Oy:n tytäryrityksiä.