Assemblin kasvattaa rakennusautomaatio- ja BMS-osaamistaan saattamalla päätökseen Fidelix-yrityskaupan

Assemblin on saattanut päätökseen Fidelix-konsernin hankinnan Suomen kilpailuviranomaisten annettua kaupalle hyväksyntänsä. Fidelix on fiksun rakennusautomaation ja olosuhdehallinnan edelläkävijä, joten Assemblin vahvistaa kaupalla johtoasemaansa rakennusautomaatio- ja Building Management Systems -ratkaisuissa (BMS).

Assemblin Fidelix

Assemblin julkisti 9. joulukuuta 2020 ostavansa Fidelix-konsernin, jonka brändejä ovat myös EcoGuard, Lansen ja Larmia. Suomen kilpailuviranomaiset asettivat kaupan ehdoksi, että osa Assemblin Oy:n nykyisestä automaatioliiketoiminnasta myydään. Tästä on nyt tehty sopimus. Fidelix-kauppa on näin ollen voitu saattaa päätökseen, ja sen myötä Assemblinin henkilöstömäärä kasvaa 360:lla ja vuosiliikevaihto yli 50 miljoonalla eurolla.

– On valitettavaa, että jouduimme myymään Suomessa osan hyvästä liiketoiminnastamme. Samalla olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme vihdoin toivottaa Fidelix-konsernin henkilöstön ja asiakkaat tervetulleiksi Assemblin-konserniin Fidelix, EcoGuard, Lansen ja Larmia laajentavat ja syventävät rakennusautomaatioon liittyvää tarjontaamme ja vahvistavat asemaamme tällä kiinnostavalla ja nopeasti kasvavalla alalla. Otamme yhdessä johtavan aseman Suomen ja Ruotsin rakennusautomaatio- ja BMS-alalla 8–10 prosentin markkinaosuudella, sanoo Assemblinin toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Mats Johansson.

Fidelix-konserni luo tuotteillaan ja integraatioratkaisuillaan älykkäitä ja energiatehokkaita rakennuksia. Esimerkkeinä voidaan mainita älykkäät rakennusautomaatioratkaisut sekä käyttäjäkohtaisen kulutuksen mittaaminen ja laskutus, jotka ovat kaksi nopeasti kasvavaa segmenttiä. Rakennusautomaatiomarkkinoiden odotetaan kasvavan 7 prosentin vuosivauhtia. Keskeisinä ajureina ovat uudet vaatimukset energiatehokkuudesta ja rakennusten hiilineutraaliudesta, jotka edellyttävät tehokasta älytekniikkaa.

– Älykkäät BMS-järjestelmät auttavat pienentämään rakennusten käyttövaiheen hiilijalanjälkeä, ja käyttäjät taas pääsevät hyötymään paremmasta sisäilmasta. Assemblin on jo vuosien ajan rakentanut laadukasta automaatioliiketoimintaa, jota Fidelix auttaa entisestään kasvattamaan. Yhteinen tavoitteemme on kristallinkirkas: haluamme olla johtava asennusyhtiö uusien talotekniikkaratkaisujen alalla, sanoo Fidelixin toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Tero Kosunen.

Lisätietoja Fidelix-konsernista, ks. www.fidelix.fi  www.ecoguard.com  sekä www.larmia.se

Lisätietoja


Fidelix Oy
Toimitusjohtaja
Tero Kosunen
tero.kosunen@fidelix.com
Puh. 050 444 1200

Assemblin Oy
Operatiivinen johtaja
Jukka Jäppinen
jukka.jappinen@assemblin.fi
Puh. 050 390 1436

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 1 MRD euroa, ja palveluksessamme on noin 5 900 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi