Assemblin Charge helpottaa fossiilittomaan ajoneuvokantaan siirtymistä

Assemblinin älykäs ja vastuullinen Assemblin Charge -kokonaisratkaisu edustaa latausinfrapalveluiden terävintä kärkeä ja edistää siirtymistä fossiilittomaan yhteiskuntaan. Ratkaisussa yhdistyvät latauspisteiden asennus ja huolto sekä ainutlaatuinen pilvipohjainen hallinnointialusta. Assemblin Charge -kokonaisratkaisu lanseerataan ensiksi Ruotsin markkinoille.

Sähköautojen älykkäiden latausratkaisujen kysyntä kasvaa nopeasti yksityishenkilöiden, taloyhtiöiden, kiinteistönomistajien ja yritysten keskuudessa. Assemblin on yksi Pohjoismaiden suurimmista asennusyhtiöistä, joten sillä on edellytykset tukea vaadittavan latausinfrastruktuurin laajentamista. Pelkkä ajoneuvojen hankkiminen ja latauspisteiden asentaminen ei kuitenkaan yksin riitä yrityksille, jotka ovat siirtymässä fossiilittomaan ajoneuvokantaan. Niiden lisäksi vaaditaan älykkäitä ja tehokkaita hallinnointiratkaisuja.

Assemblin täydentää siksi urakointi- ja huoltotarjontaansa uudella ja älykkäällä pilvialustalla, joka yhdistää kuljettajan, yrityksen ja leasingyhtiön väliset hallinnolliset työnkulut. Veloitus tapahtuu automaattisesti ja saumattomasti asiakkaan ja leasingyritysten järjestelmien välillä. Tuloksena on ratkaisu, joka tekee fossiilittomaan ajoneuvokantaan siirtymistä helpompaa sekä yritykselle että henkilöstölle.

– Olemme itsekin parhaillaan päivittämässä ajoneuvokantaamme ja totesimme, että latausmahdollisuuksien lisäksi tarvitaan latauskulujen helppoa hallinnointia. Pilvipohjainen alustamme mahdollistaa tämän riippumatta siitä, ladataanko auto kotona, työpaikalla vai julkisissa latauspisteissä. Ratkaisu on todella helppo sekä henkilöstölle että meille työnantajana, sanoo Assemblin El -yhtiön strategiajohtaja Daniel Klerdal.

Assemblin Charge -sovellus on nyt ladattavissa App Storesta ja Google Playsta. Sovelluksella käyttäjä voi hallita, seurata ja optimoida latausta kiinteistökohtaisten edellytysten mukaan. Käyttäjä voi myös valita veloitusratkaisun ja seurata lataushistoriaansa jatkuvasti.

Assemblin koekäytti Assemblin Chargea Ruotsissa viime syksyllä parilla paikkakunnalla. Tulokset olivat hyviä, joten ratkaisua aletaan nyt jalkauttaa omassa organisaatiossa ja tarjota sitä myös muille asiakkaille. Panostusta luotsaa Mats Nyberg, joka vastasi aiemmin Assemblin Elin Tukholman-palveluista.

– Assemblinilla on tarvittava osaaminen ja organisaatio, joiden avulla se voi ottaa latauspisteiden asennuksen ja huollon kontolleen. Sen lisäksi meillä on nyt tarjota veloitusjärjestelmä ja tarvittavat resurssit. Assemblin Charge on täysin ainutlaatuinen järjestelmä, jolla voimme edistää aktiivisesti hiilineutraaliin yhteiskuntaan siirtymistä, sanoo Assemblin Elin toimitusjohtaja ja liiketoiminta-alueen johtaja Fredrik Allthin.

Assemblin Charge -kokonaisratkaisu lanseerataan ensiksi Ruotsin markkinoille. Jos kiinnostuit tuotteesta voit olla myös yhteydessä Antti Rovamaahan.

Tiedustelut

Fredrik Allthin
Toimitusjohtaja ja liiketoiminta-alueen johtaja
Assemblin El
fredrik.allthin@assemblin.se
+46 10 472 4010

Daniel Klerdal
Strategiajohtaja
Assemblin El
daniel.klerdal@assemblin.se
+46 10 472 4203

Tiedustelut Suomessa
Antti Rovamaa
Key Account Manager
antti.rovamaa@assemblin.fi
+358 41 511 1005

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 970 miljoonaa euroa, ja palveluksessamme on noin 5 900 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi